Hirdetés

Kiszivárgott az eredeti Xbox rendszerének forráskódja

|

Az Xbox operációs rendszerének forráskódja illetve a fejlesztői eszközök is teljes egészében felkerültek a netre.

Hirdetés

Az eredeti Xbox már majdnem 20 évvel ezelőtt jelent meg, viszont sok más régebbi masinához hasonlóan természetesen a Microsoft első konzoljának is rengeteg rajongója van, akik a mai napig kitartóan bütykölik és kísérleteznek vele. A közösség az elmúlt évek alatt elég sok ismeretet szedett már fel a gép működését illetően, de ettől függetlenül a most kiszivárgott kódok talán újabb lendületet adhatnak ennek a hobbinak.

Hirdetés

Manapság már viszonylag gyakran előfordul, hogy szoftverek forráskódja, vagy annak egy része valahogyan kiszivárog, most viszont a The Verge szerint egy igen komoly adag bukkant fel, ugyanis az Xbox operációs rendszerének teljes kódja, valamint az Xbox Development Kit és a Windows NT 3.5 kódjának egy része is elérhetővé vált.

Ez egy szép kapás, de ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy ezeknek az eszközöknek egy része már keringett a hobbifejlesztők között, szóval ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy innentől fellendül a homebrew szcéna, magát a kódot felhasználni pedig kifejezetten illegális (hiszen ettől még jogilag a Microsoft tulajdonát képzi), de előfordulhat, hogy a rajongók ki tudnak deríteni néhány, korábban nem ismert titkot a rendszer működéséről.

A Microsoft egyik szóvívője egyébként időközben már megerősítette, hogy a kiszivárgott kódok valódiak és elmondása szerint már próbálják kideríteni, hogy hogyan is jutottak ki ezek a kódbázisok.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)