Hirdetés

Ez lehet a Redfall megjelenési dátuma

|

Korábban többször is hiteles értesülésekkel szolgáló bennfentesek tudni vélik, mikor jön az Arkane vámpíros játéka.

Hirdetés

Eddig finoman szólva sem volt hibátlan a Dishonored, a Prey és a Deahtloop fejlesztőinek újdonsága, az egyedül és kooperatívan is játszható Redfall megjelenését előkészítő kommunikáció. Egy közelmúltban megjelent interjúnak kellett elhessegetnie azt a téves prekoncepciót, amit a korábbi álló- és mozgóképes bemutatók, illetve beszámolók következtében alakult ki a játékosok zömében. Nem lehet tehát elégszer hangsúlyozni, hogy miközben megőrzi a stúdió korábbi játékaira jellemző legfőbb vonásokat - köztük a kreatív problémamegoldást ösztönző arzenált, képességeket és pályadizájnt -, játékmenete sok tekintetben a Far Cry szériára fog emlékeztetni, és még véletlenül sem a Left 4 Deadre.

Most pedig, hogy ezt tisztáztuk, lapozzunk is a következi napirendi pontra, ami nem más, mint a premierdátum kérdése. Mint az köztudott, a Redfallnak eredetileg tavaly nyáron kellett volna meglátnia a napvilágot, ám a Bethesda a Microsofttal egyetértésben a halasztás mellett döntött, majd 2023 első felét jelölte meg a megjelenés új intervallumaként.

Hirdetés

Azóta ezt nem hivatalosan több bennfentes is egy hathetes ún. belső halasztást követően (értsd: a nem publikus tervezett megjelenést tolták el) májusra, pontosabban május elejére szűkítette a kört. Ezt az értesülést látszik alátámasztani két újabb szivárogtató, akik már konkrét megjelenési dátummal szolgáltak, nevezetesen május 2-ával: előbb Brad Sams tweetelte ki emojik formájában a premier napját (a posztot később törölte), majd a Kojima-féle Overdose-zal kapcsolatos infókat megszellőztető eXtas1s kürtölte világgá, hogy 100%-osan megerősítheti, május 2. a nagy nap.

Kevesebb mint két hét múlva kiderül, hogy igazuk volt-e, ugyanis január 25-én kerül sor az első Developer Directre, minek során az Xbox Game Studios és a Bethesda több játékáról árulnak majd el fontos információkat maguk a fejlesztők, valamint engednek bepillantást a játékmenetbe is. Ebben az adásban kiemelt szerepet szánnak a Redfallnak a Forza Motorsport, a Mincraft Legends és a The Elder Scrolls Online mellett.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)