Hirdetés

Kojima tisztázta az Abandoneddel kapcsolatos dolgokat, a stúdió reagált

|

Hideo Kojima egy podcastben említette meg a Blue Box projektjét.

Hirdetés

A Blue Box Game Studios első játékának eddigi fejlesztése felért egy brazil szappanoperával. A PlayStation 5-re bejelentett indie horrorjátékról rengetegen hitték azt, hogy valójában egy új Silent Hill játék lesz, amely Hideo Kojima gondozásában és a Konami támogatásával valósul meg.

Mivel a japán mester a Metal Gear Solid V-öt is egy független címként vezette fel egy kamu stúdióval (Moby Dick Studios), a fanatikus rajongókat nehéz volt meggyőzni arról, hogy az Abandonedért nem ő felel, számos összeesküvés-elmélet is született az ügyben, a sok bizonytalanság és konteó miatt pedig sokaknál elszakadt acérna, halálos fenyegetéseket is kapott a fejlesztőcsapat. Így jutottunk el odáig, hogy idén júniusban felfüggesztették a játék munkálatait, és azóta csendben volt a stúdió is. 

Hirdetés

Csakhogy a játékosok nem felejtették el a dolgot, amire Hideo Kojima nemrég a Spotify-on hallgatható, Brain Structure névre keresztelt podcastben mesélt. Kojima elmondta, hogy a felhasználók folyamatosan küldözgettek neki képeket a Blue Box vezetőjéről, Hasanról, és még mindig kap kollázsokat, deep fake képeket, naponta vagy huszat, és ez tényleg elég idegesítő egy idő után. A Death Stranding alkotója azonban egyértelművé tette, hogy semmi köze az Abandonedhez: 

"Amikor azt a Moby Dick dolgot csináltuk, te [Geoff Keighley] benne voltál az egészben, és az elég szórakoztató volt, de az embereknek tudniuk kell, hogy nem csinálnám kétszer ugyanazt. [...] Soha nem beszéltem Hasannal, a játék még nem jelent meg. Nem hiszem, hogy ezen a ponton már sokat tehetne vagy mondhatna. De ha kiadja a játékot, az emberek talán megértik, úgyhogy talán sietnie kellene a kiadással."

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Kojima nyilatkozatának hatására aztán megtört a jég, feltámadt a Blue Box Game Studios Twitter-oldala és a következőt olvashatták azok, akik még mindig követik: 

Szeretnénk megköszönni Hideo Kojimának, hogy nyíltan beszélt az összeesküvésekről. Ez teher volt és nem volt jó sem a rajongók, sem a fejlesztők számára. Reméljük, hogy mindenki végleg le tudja ezt zárni. Keményen dolgozunk az Abandoneden, és szeretnénk megköszönni mindenkinek a türelmét! Továbbá arra kérjük a rajongókat, hogy ne zaklassák Hideo Kojimát az Abandoneddel kapcsolatos üzenetekkel. Ez elfogadhatatlan és nem vicces."

Ezek alapján tehát a Blue Box projektje nem halott, sőt aktívan dolgoznak rajta - má ha ezen a ponton elhihetünk még bármit is a fejlesztőcsapatnak. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)