Hirdetés

Kőkemény túlélőhorror lesz a The Sinking City 2, megkaptuk az első trailert is

|

A Frogwares a játék jogaival a zsebében nyugodtan dolgozik a folytatáson.

Hirdetés

Nagyon kellemetlen fejezet volt a Frogwares történetében a The Sinking City megjelenése utáni időszak: alapvetően is feszült volt a fejlesztőcsapat és a francia Nacon (korábbi nevén Bigben Interactive) kiadó viszonya, aztán végképp elfajult, pereskedésig mentek a felek, sőt olyan durva esetek is előfordultak, hogy a Nacon feltörte a játékot és illegálisan töltötte fel a Steamre. 

A huzavona sokáig tartott, aztán sikerült pontot tenni az ügy végére, és 2024-re a Frogwareshez kerültek a The Sinking City jogai, így semmi sem akadályozhatta meg a stúdiót abban, hogy gondozza az esetleges folytatását, amelyet most be is jelentett. 

Hirdetés

A The Sinking City még egy lovecrafti alapokra épülő detektívsztori volt, a The Sinking City 2 azonban az előzetes információk alapján már túlélőhorror lesz, amely az Xbox Partner Preview során mutatkozott be. A fiktív Arkham városában járunk (tehát H.P. Lovecraft hatása nem tűnt el), amelyet felfedezve ezúttal is nyomozhatunk majd titkokat, alternatív lehetőségeket és a lore-t bővebben is megismerve, de az új játékban ez opcionális lesz, nem a játékmenet központi eleme. Denys Chebotarov executive producer szerint azt szeretnék, ha a detektívmunka hasznos része lenne a játéknak, de csakis azok számára, akik igénylik. A készítők azoknak is szeretnének kedvezni, akik nem rajonganak a harc- és túlélőhorror-mechanikákért, ők különböző hozzáférhetőségi funkciókkal szabhatják majd testre az élményt. 

A The Sinking City 2 fejlesztését egy Kickstarter-kampány is támogatni fogja, amely további funkciókat tesz majd lehetővé, és biztonsági hálót jelent az ukrán csapatnak a háborúval kapcsolatos problémák, például az áramkimaradások és a gyors költözés esetén. A Frogwares szerint a Sherlock Holmes: The Awakaned kapcsán felbecsülhetetlen értékűnek bizonyult számukra a közösségi kalapozás, és ugyanezt szeretnék most is, mivel ez a projekt "sokkal nagyobb és összetettebb" lesz. 

A folytatás PC-re, PS5-re és Xbox Series X/S-re készül, valamikor 2025-ben debütálhat.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)