Hirdetés

Kokó és az Arsenal - Fifa 10 launch party

|

Kovács "Kokó" István, Lisztes Krisztián, és Hajdú B. István esete Duncannel, avagy FIFA 10 launch party a BOX utcában

Hirdetés

Tény, hogy a játékok útjára bocsátását szolgáló "launch" rendezvények között előfordulnak gyengék, izzadságszagúak, nyögvenyelősek is. Elvégre nem lehet minden szoftverhez rajongó sztárok egész csapatát összeterelni, hiteles celebritásokat meghívni, és persze nem is minden játék szól arról a sportról, melyet a világon a legtöbben szeretnek.


A FIFA 10 megjelenése kapcsán rendezett, egyszerűségében nagyszerű összejövetelen ugyan nem volt tűzijáték, nem dübörögtek benzinfaló amerikai autók, mégis a lehető legpontosabban világított rá mindarra, amiért egy ilyen játékot szeretni lehet.



Mikor Hajdú B. Istvánt arról kérdeztem, hogy milyen érzés a saját hangját hallani egy közvetítésen, nevetve csak annyit mondott, hogy tulajdonképpen ő maga sem érti, hogy az egyik mondata miért és hogyan következik a másik után a játékban. Nem akartam odaszúrni, hogy a közvetítései élőben is ilyenek, hiszen mégiscsak kishazánk valószínűleg jelenlegi legjobb kommentátoráról van szó. Így aztán tovább bandukoltam Kovács "Kokó" István irányába, aki éppen Lisztes Krisztiánt oktatta a gombkiosztásra, majd az Arsenal csapatát irányítva egy kegyetlen verésben részesítette a Fradi és a Werder egykori pompás középpályását.

A meccs 7-0-ás végeredményét én először annak tudtam be, hogy Krisztián szemmel láthatóan kevésbé volt gyakorlott a kontroller kezelésében, mint a valódi fociban, de aztán nagyot néztem, mikor az ország Kokója ellentmondást nem tűrően fingatta ki az én elkeseredetten védekező Tottenham-emet is. A játék közben folytatott beszélgetésből gyorsan kiderült, hogy Kokó azóta játszik konzolon, mióta egyáltalán kapható ilyen eszköz Magyarországon, és nem csak a Fifa-ban nyom le -- saját kisfián kívül -- bárkit, de a Fight Night Round-ban is elég jó (naná).

Ezek tudatában könnyebben megbocsátottam neki, hogy nem a Liverpoolnak, hanem az Arsenalnak szurkol. 3-0-ás zakómat persze ott helyben azzal indokoltam, hogy a hátam mögött élvonalbeli focisták nyomták a játékot jól halhatóan nagy beleéléssel, illetve a kivetítőn zajló meccseket Hajdú B. a tőle megszokott színvonalon közvetítette, poénokkal tarkítva. Bár a játék '98-as epizódja óta valamennyi részt kipróbáltam, most mégis megkímélnék mindenkit attól, hogy részletekbe menően elemezgessem, mi tetszett benne és mi nem. Ehelyett csak egy dolgot mondanék: a Fifa 10 jött, megmutatta magát, és a sportot szerető celebek a lehető legőszintébben tudták azt mondani rá, hogy nekik ez tetszik.

További képek a Fifa 10 launch partyról a galériában.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)