Hirdetés

Komoly bajok vannak a Star Wars Jedi: Survivorrel

|

Elsősorban a PC-s változat döcög, de konzolon sem hibátlan az élmény.

Hirdetés

Feltűntek az interneten az első vélemények és kritikák a Star Wars Jedi: Survivorrel kapcsolatban, és ugyan általánosságban kijelenthető, hogy a tartalom miatt nem kell aggódnunk, a technikai oldala igen döcögősnek tűnik. Számos játékos számolt be nehézségekről PlayStation 5-ön és Xbox Series X|S gépeken, de nem túl meglepő módon ismét a PC-s változat, ami miatt igazán főhet a feje a fejlesztőknek.

Egyes beszámolók szerinte a Star Wars Jedi: Survivor PC-s átirata teljesen alkalmatlan arra, hogy rendesen kihasználja a rendelkezésére álló hardvert, arról nem is beszélve, hogy szörnyen sok vramot fogyaszt, ami egyre nagyobb probléma a modern játékok esetében. 1440p-s felbontáson akár 18 GB videómemóriát is elfogyaszthat, pedig az még ramból is sok.

Hirdetés

A német GameStar tesztje során a Star Wars Jedi: Survivor egy AMD Ryzen 9 5900X-szel, 32 GB memóriával és egy RTX 4090-nel sem tudta tartani az 50 fps-t 1440p-ben, a 4K-s felbontásról (amit a specifikáció indokolna) nem is beszélve. A legfurcsább azonban nem ez, hanem a tény, hogy mindeközben a videokártya 35-60% között volt mindössze kihasználva, szóval durva CPU bottleneckről beszélhetünk.

Miközben a játék pontszámai egyébként remekül alakulnak, az EA nem mehetett el a sok kritika mellett szó nélkül, és már most leszögezték, hogy készül egy megjelenéskor rögtön elérhető patch, a következő hetekben pedig számos további frissítés érkezik, ami nem csak a teljesítményt javítja, hanem kisegítő lehetőségeket is beépít majd, továbbá a grafikai hibákat is kiküszöbölik. Egy hangyányit elsietetnek tűnik ez a megjelenés is.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)