Hirdetés

Komoly biztonsági rést foltoz be a Cyberpunk 2077 legújabb javítása

|

A CD Projekt Red közösségi visszajelzésekre reagálva tette biztonságosabbá a külső forrásból származó mentéseket.

Hirdetés

Néhány napja számoltunk be arról, hogy komoly sebezhetőséget fedeztek fel a Cyberpunk 2077 által használt külső DLL fájlokban. A puffertúlcsorduláson alapuló biztonsági rés tulajdonképpen lehetővé tette, hogy a külső forrásból letöltött egyedi mentések a játékosok tudta nélkül lefuttatható kódokat rejtsenek.

A hibára a PixelRick nevű modder hívta fel a CD Projekt Red figyelmét, akik a napokban ki is adtak egy figyelmeztetést, hogy mindenki tartózkodjon az ismeretlen forrásból letöltött modok és mentések használatától. A patchre végül nem kellett sokat várni, mivel nemrég be is futott 1.12-es hotfix, ami kiküszöböli a puffertúlcsordulást és kicseréli az érintett DLL fájlokat.

Hirdetés

Emiatt tehát remélhetőleg már nem kell aggódnunk, ám ahogy arra a történet kapcsán PixelRick is felhívja a figyelmet, a patch természetesen nem azt jelenti, hogy mostantól az összes mod biztonságos lesz. A modok ugyanis természetüknél fogva tartalmazhatnak potenciálisan kártevőket rejtő futtatható fájlokat (.exe, .dll, .asi), így mindig érdemes a megbízható forrásoknál maradni.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)