Hirdetés

Komoly gondok lehetnek a Battlefield 2042-vel, a vezetőség állítólag a Call of Dutyt akarta másolni

|

Döcögősen alakul a sorozat folytatásának felvezetése.

Hirdetés

Néhány napja zárult le a Battlefield 2042 nyílt bétája, amitől nem csak MattMadzz nem volt elájulva, de a sajtó többi képviselőjét sem sikerült maradéktalanul lenyűgöznie. A hiányzó funkciók sora mellett főként a bugokra panaszkodtak a tesztelők, ami annak fényében különösen kínos, hogy a játék már túl van egy halasztáson.

Tom Henderson nemrég egy érdekes jelentést közölt a Gaming Intelen, melyben a háttérben húzódó problémákról értekezik, baljós jövőt körvonalazva a Battlefield 2042 számára.

Hirdetés

A több játékipari híroldalon is rendszeresen publikáló újságíró belsős forrásoktól úgy tudja, hogy a fejlesztés korántsem zökkenőmentes, amiben komoly része van a vezetőség hozzáállásának. A cikk szerint a projekt felelősei rendszeresen ignorálták a csapat által felhozott problémákat, a kreatívok kibontakozását pedig szigorúan teljesítendő utasításokkal lehetetlenítették el.

A jelentés legérdekesebb állítása, hogy a vezetőségnek nagyon tetszett a 2019-es Call of Duty: Modern Warfare, ezért "valami hasonló" létrehozására bátorították a fejlesztőket. Azt maga Henderson sem tudja, hogy ez pontosan mit jelentett, de az tény, hogy az új játékban a CoD-ból ismerős operátorokra hajazó "Specilisták" váltották a Battlefield jól ismert class-rendszerét.

A cikk szerint a CoD-osítás még a tartalomgyártók kiválasztását is befolyásolta, így több olyan nevet is meghívtak a bétára, akik korábban a Call of Duty révén futottak be, méghozzá sok esetben a veterán BF-ezők kárára.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A jelentés másik súlyos állítása, hogy a Battlefield 2042 komoly stabilitási gondokkal küzd, a csapat egyes tagjai pedig már az állásukat féltik a játék állapota miatt. A Hendersonnak nyilatkozó források szerint nagy a morgolódás a háttérben, s néhányan már a rivális stúdióknál dolgozó barátaiknak panaszkodnak.

Hogy sikerül-e elsimítani a gondokat a november 19-i rajtig, azt senki sem tudja megjósolni, de az biztos, hogy a halasztás miatt kemény mezőnybe került a játék, hiszen november 5-én érkezik a Call of Duty: Vanguard, december 8-án pedig befut a Halo Infinite is. A Battlefield 2042 a PC mellett Xbox One és Series-konzolokra, valamint PlayStation 4-re és 5-re jelenik meg.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)