Hirdetés

Komoly gondok vannak a The Outer Worlds új kiadásával, a kiadó nagyon sajnálja

|

A panaszokra reagált a The Outer Worlds: Spacer's Choice Edition-t kiadó Private Division.

Hirdetés

A The Outer Worlds az Obsidian 2019-ben megjelent akció-szerepjátéka, amely sokakban idézte fel a legszebb falloutos emlékeket, így annak is sokan örültek, hogy megvalósul a folytatás, a Microsoft támogatásának hála vélhetően nagyobb büdzséből. 

Ám a The Outer Worlds 2 előtt még volt a csapatnak egy feladata: az első részt elhozni PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re is megszépülve, kibővítve. Az ezek mellett PC-re is megjelent Spacer's Choice Edition tartalmazza az alapjátékot és az összes bónusztartalmat, csak jobb grafikával, nagyobb felbontású textúrákkal és optimalizáltabban. Legalábbis ez volt a terv.

Hirdetés

A visszajelzések alapján az új kiadással PC-n és konzolokon is vannak komoly teljesítménybeli gondok, a Steamen például erősen negatív az összesített értékelés. A leggyakoribb probléma a framerate ingadozása, az értékelések alapján még csúcskategóriás videokártyákkal sem rózsás a helyzet, a The Outer Worlds subredditet szabályosan elárasztották a panaszok.

Olyan is volt, aki azt írta, hogy ha minden be van kapcsolva, akkor rosszabbul fut, mint a szintén problémásan indult Cyberpunk 2077, más pedig rámutatott, milyen ironikus, hogy az embereket átverő kapitalista cégeken gúnyolódó játék átveri a vásárlóit - a Spacer's Choice Edition kiadásáért felelős Private Division döntésének értelmében ugyanis az eredetivel rendelkezők csak pénzért frissíthetnek az új változatra, pedig ezt mások megoldják egy ingyenes frissítéssel. 

Fontos azonban megjegyezni, hogy a Spacer's Choice Edition fejlesztéséért nem az alapjátékot megalkotó Obsidian felelt, a Private Division a Virtuosnak (ők portolták PC-re a Horizon Zero Dawnt) szervezte ki a feladatot, amely úgy tűnik, hogy nem végzett megfelelő munkát. Az Obsidian reddites posztja alapján a Private Division csapata már dolgozik egy teljesítményjavító patchen. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)