Hirdetés

Komoly kihívót kapott a magyar kultjáték, a S.W.I.N.E.

|

A Warpaws című stratégiai játékban kutyák és macskák vívják soha véget nem érő háborújukat.

Hirdetés

Kisebbfajta reneszánszukat élik a stratégiai játékok, a 4X-esektől a valósidejű és körökre osztott darabokon át a nagyívű alkotásokig a zsáner teljes spektrumában alkotnak fejlesztők, és nem csupán indie csapatok. Ezt a trendet igyekszik meglovagolni a régi vágású RTS-ek feltámasztásán fáradozó Slipgate Ironworks, valamint a 2B Games közös projektje, amely mögé a korábban 1C néven ismert Fulqrum állt be.

A PC mellett PlayStation 5, Xbox Series X|S és Nintendo Switch konzolokra is bejelentett Warpaws fegyverrel kíván igazságot tenni a kérdésben, hogy a kutyák vagy a macskák jobbak-e, ezért a házi kedvencek rajzfilmszerűen ábrázolt, második világháborús környezetben esnek majd egymásnak.

Hirdetés

A játék 2023-ban esedékes megjelenését követően összesen 16, egyedi képességekkel bíró egységtípusból (kém, páncélöklös katona, lövész, mérnök, lángszórós stb.) álló csapatainkat különböző földrajzi és éghajlati adottságú helyszíneken (értsd: lesz például homoksivatag és jégmező is a térképek között) kommandírozhatjuk az egyszemélyes kampányban és a többjátékos módokban.

Az utóbbiak egymás melletti és egymás elleni küzdelmeket is kínálnak, a játékmenetnek pedig érdekes zamatot kölcsönöz, hogy az előnyünkre fordíthatjuk az adott helyszín környezeti adottságait: ha szétlőjük a befagyott tó jegét a talpuk alatt, vízbe fulladnak az ellenséges négylábúak, de hóviharba, sőt cápák közé is becsalogathatjuk őket.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Ugyan a Warpaws láttán azonnal felszínre törtek a nyulak és malacok háborúját megéneklő S.W.I.N.E.-hoz kapcsolódó emlékeink, a fejlesztőket mégsem a néhai Stormregion klasszikusa inspirálta, hanem egy másik, szélesebb körben ismert RTS:

"A Bitmap Brothers Z-jének rajongóiként mindig is szerettünk volna olyan stratégiai játékon dolgozni, amely az ütközetre fókuszál az erőforrások helyett. A Warpaws kínálja számunkra a lehetőséget, hogy valóra váltsuk álmunkat, és reméljük, hogy ti legalább annyira élvezni fogjátok, mint amennyi örömet az elkészítése okozott nekünk."

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)