Hirdetés

Komoly problémák vannak a Dying Light 2 fejlesztésével?

|

Egy lengyel oldal beszámolója alapján teljes a káosz.

Hirdetés

Jelenleg az az ígéret, hogy 2020. őszére várható a Dying Light 2 megjelenés. Eredetileg tavaszra terveztek elkészülni a játékkal, de január végén, még a vírus előtt eltolták, hogy olyan terméket dobhassanak piacra, amilyet elképzeltek, és ami megfelel mind a maguk által támasztott, mind a rajongók általi elvárásoknak. Azóta semmi érdemit nem hallottunk a projektről.

Hirdetés

A megbízhatónak tartott PolskiGamedev.pl oldal egy neve elhallgatását kérő, a Techlandnél dolgozó fejlesztőtől úgy értesült, hogy fejetlenség uralkodik, a vezetőség nem tudja, mit csináljon.

"Először a történeten volt a fókusz, aztán a játékmeneten... folyamatosan változnak a mechanikák. A csapatmorál mélyponton van, a vezetőség nem tudja, mit csinál. Az, hogy a legmagasabb szinteken ennyire nincs szervezettség, szégyen. Nem tudjuk, milyennek kellene ennek a játéknak lennie. A többi stúdió a premier előtt egy évvel már a bugok javítása miatt aggódik. Nekünk még csak kész játékunk sincs!"

- áll a nyilatkozatban.

A beszámoló alapján az elsődleges problémát az okozza, hogy a vezető író Chris Avellone és a kreatív vezető Adrian Ciszewski nem tudnak kiegyezni. Avellone egy összetett, szerepjátékos történetet szeretne, de ez nem feltétlenül illeszkedik a Techland koncepciójába. Ciszewski szeret belenyúlni a sztoriba, ami miatt sokan reggel 9-től este 10-ig kénytelenek dolgozni. Maga az író is megszólalt: annyit tett hozzá, hogy szeret a Dying Light 2-n és a csapattal dolgozni, és bár sokat változott a projekt, ez természetes.

A Techland PR-osa a következő közleménnyel reagált:

"A Techlandnél csapatként dolgozunk és csapatként fejlődünk. Büszkék vagyunk arra, hogy sok alkalmazottunk úgy döntött, évek óta velünk tart.

Az említett cikk többféle véleményt is tartalmaz - mind az alkalmazottainktól, mind névtelen forrásoktól. Minden vélemény fontos számunkra, így elkezdtük vizsgálni az említett témaköröket.

Ami a Dying Light 2-t illeti, a fejlesztés az év elején kialakított tervek szerint halad.

Függetlenek maradunk. Nem tárgyalunk senkivel felvásárlásról."

A Techlandtől tavaly körülbelül 50-en távoztak. Reméljük, ha igazak is az itt leírtak, hamarosan rendeződik a helyzet, és a Dying Light 2 olyan fantasztikus lesz, mint az elődje volt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)