Hirdetés

Komoly szivárogtatással fenyegetik a S.T.A.L.K.E.R. 2 fejlesztőcsapatát

|

Orosz hackerek egyáltalán nincsenek megelégedve a GSC Game World döntéseivel.

Hirdetés

Régóta várunk már a  S.T.A.L.K.E.R. 2 megjelenésére, a legfrissebb tervek alapján idén számíthatunk arra, hogy végre kipróbálhassuk a Heart of Chornobyl alcímet viselő, hosszú évek óta fejlesztés alatt álló játékot. A orosz-ukrán háború miatt különösen nehéz helyzetbe került GSC Game World stúdió egyes döntéseivel azonban egy magának hangot adó közösség egyáltalán nincs megelégedve, így adatszivárogtatással fenyegetve próbálják befolyásolni a fejlesztőket.

Az orosz Vestnik TSS csapat tevékenységét állítólag hackerek is támogatják, és nagyából 30 GB  S.T.A.L.K.E.R. 2 adattal rendelkeznek, amit hajlandók is lennének publikussá tenni.

Hirdetés

A Vestnik TSS finoman szólva nem boldog, hogy a GSC úgy döntött, nem lesz orosz szinkron a játékban, sőt Oroszországban nem is lenne megvásárolható a megjelenést követően. Emellett a fejlesztők teljesen megvonnák az orosz lokalizációt, még a feliratokból is kivették az orosz nyelvtan elemeit.

A fejlesztőcsapat Discord szerverén a Vestnik arra szólította fel a stúdiót, hogy igenis fogadják el a saját rajongótáborukat, ne hagyják, hogy a politika befolyásolja a közösséget, és legalább a megjelenést követően állítsák vissza az orosz nyelvű lokalizációt. Amennyiben ezt nem teszik meg, vagyis nem erősítik meg az eziránti törekvéseiket március 15-ig, úgy a Vestnik 30 GB adatot fog kiszivárogtatni - közte a történet részleteivel, átvezető videókkal, látványtervekkel és térképekkel.

A GSC Game World egyelőre nem reagált a felszólításra, így nem kizárt, hogy néhány nap múlva kiderül, üres fenyegetéssel néztek szembe.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)