Hirdetés

Boldog születésnapot, Konami Code!

|

1986-ban jelent meg a Gradius című Konami játék, melyben először használhattuk a Konami kódot - egy véletlennek köszönhetően.

Hirdetés

A Konami Code 27 éve töretlen népszerűségnek örvend, ráadásul nem csak a játékvilágban, hanem sok más helyen is hódít, többek között a Facebook-ra is be lehetett írni (ennek hatására minden kattintásnál olyan effektet láthattunk, mint amikor a Nap elvakítja egy kamera optikáját).

A Konami Code-ot Kazuhisa Hashimoto alkotta meg, aki a '85-ös árkád Gradius feldolgozását készítette, ennek gyümölcseként jelenhetett meg 1986-ban a Gradius NES-re. Hashimoto túl nehéznek találta a játékot a tesztelés során, ezért megalkotott egy csalást. Igen ám, de a munka befejezésekor elfelejtette kivenni a könnyítést, a játékosok pedig hamar megtalálták - a többi mára már történelem.

A kód nem csak Konami művekben jelenik meg, hanem rengeteg más videojátékban is, például az Assassin's Creed III-ban, a Borderlands 2-ben, a League of Legends-ben, vagy a Half-Life 2-ben, legutóbb pedig a BioShock Infinite 1999 módját oldhattuk fel a segítségével.

Hashimoto, köszönjük a hibádat, neked pedig boldog születésnapot, Konami Code!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)