Hirdetés

Könnyen lehet, hogy a Starfield mellett a Skyrim egy apró és rövid játéknak fog tűnni

|

A legújabb Starfield videóban szereplő információk részben megerősítik egy korábbi pletyka meglehetősen vad állításait.

Hirdetés

Még szeptemberben futotta meg a maga köreit sajtóban az az állítólagosan kiszivárgott információhalmaz, aminek akkor nehezünkre esett hitelt adni, és igazság szerint még mindig vannak kétségeik. Ezekben szó esik a tetszőlegesen választható kezdőhelyszínről, a változó gravitáció játékmenetre és látványra gyakorolt hatásáról, a bennünket tárt karokkal váró frakciókról és még sok másról.

De a legmerészebb állítás mind közül az, hogy a Starfield felfedezésre váró planétáinak mindegyike (a megfogalmazás szerint több tucatnyi) nagyobb a The Elder Scrolls V: Skyrim teljes térképénél. Egy ekkora világ megépítése már valóban indokolttá teszi, hogy a Bethesda fejlesztői procedurálisan generált helyszínekkel egészítsék ki mindazt, ami úgymond kézzel készül.

Hirdetés

Pont ezt ugyan nem erősíti meg a Tejút azon régióját bemutató videó, amely a The Settled Systems nevet kapta, de akadnak átfedések, amiből vagy az következik, hogy részben (vagy akár teljes egészében) megfelelnek a valóságnak a nem hivatalos értesülések, vagy valaki nagyon szerencsésen tippelt. Gyanúsan közeli van egymáshoz például a szivárgásban említett 2320-as éveket felölelő periódus és a 2330-as év, amelyben a Starfield története kezdetét veszi. Mellesleg épp az azt megelőző évtizedben dúlt véres háború a Naprendszer határától 50 fényévnyire található The Settled Systems vezető hatalmai között.

Lehet persze véletlen egybeesés is, de abban sem tévedett a szivárogtató, hogy zsoldosokkal, kalózokkal és vallási fanatikusokkal (meggyőződésük, hogy Jézus a csillagok közül érkezett hozzánk, és meg akarják találni származása helyét) is összefuthatunk, miközben a Constellation szervezet tagjaként az ismeretlen területek feltérképezésével foglalkozunk.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Meg kell hagyni, nem hangzik rosszul, de most, picivel több mint egy évvel a 2022. november 11-re kiírt megjelenés előtt még mindig rettenetesen kevés hivatalos információ áll a rendelkezésünkre. Azt sem tudjuk még, hogy milyen lesz a játékmenet, ahogy a Creation Engine 2.0-val készített teaser trailer sem igazán fest még átfogó képet a PC-re és Xbox Series X|S konzolokra fejlesztett Starfield látványvilágáról.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)