Hirdetés

Kontroller-háború Sony és Microsoft módra

|

Intenzív nyilatkozatháborúra számíthatunk az E3 játékkiállítás keretében leleplezett Sony és Microsoft mozgásérzékelős kontrollerekkel kapcsolatosan.

Hirdetés

A hétfőn megrendezett Microsoft konferencián bemutatkozott a vállalat régóta rebesgetett vezérlőegysége, melyet tulajdonképpen nehezen minősíthetünk kontrollernek, ugyanis a Project Natal esetében egyes-egyedül testünkkel vezérelhetjük a támogatott játékokat és alkalmazásokat (majdnem megfeledkeztünk a hangutasításokról: „Facebook főoldal!”; „Csatlakozás a GameStar rajongói csoporthoz!), mint például a Twittert.

Kedden bemutatkozott a Sony „varázspálcája” és vetélytársához hasonlóan hatalmas reményekkel indul küzdelembe. Aaron Greenberg (Microsoft) konkurensük mozgásérzékelős eszközét a Nintendo jelenleg használatos technológiájához hasonlította, miközben a Project Natalra számottevő játékipari előrelépésként hivatkozott, mely mindkét platformolder kontrollerét túlszárnyalja.

John Koller (Sony) elismerte a Project Natal testletapogatására kihegyezett eljárásmódját, azonban kritikákkal illette a rendszer mélységérzékelését. Véleménye szerint a PlayStation Eye Camera, plusz a vadonatúj kontroller precízebb irányítást tesz lehetővé. Továbbá hozzátette, bizonyos játékok esetében elengedhetetlennek bizonyulnak a gombokkal felszerelt kontrollerek.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)