Hirdetés

Korábban sosem látott módszerrel lophatják el Microsoft fiókunk adatait

|

Trükkös hackertámadásnak eshetnek áldozatául még az óvatos Microsoft fiók felhasználók, figyelmeztetnek minket a Kaspersky Lab szakértői.

Hirdetés

Az "Ezen a héten kit támadnak meg a hackerek?" rovatunkban ezúttal a Windows Live ID fiókkal rendelkezők kerülnek sorra. A hackercsapat új technikájának lényege, hogy kapunk egy e-mailt, melyben közlik velünk, hogy a fiókunkat kéretlen üzenetek továbbítására használják fel, ezért felfüggesztették a működését.

Itt jön az igazán érdekes része a dolognak, mert az e-mailben találunk egy linket, ami a hivatalos Microsoft oldalra irányít bennünket, és hackerek meg sem próbálják ellopni a felhasználónevünket vagy jelszavunkat. Viszont miután újra engedélyeztük fiókunk működését egy alkalmazás ugrik fel, ami engedélyt kér tőlünk, hogy bármikor beléphessen a Microsoft felhasználónkkal. Ha ezt elfogadjuk állandó hozzáférést adunk a hackereknek minden üzenetünkhöz, a címzett listánkhoz és a személyes adatainkhoz.

Egyelőre nem tudni, pontosan hányan estek már áldozatául az átverésnek, de a kifinomult módszernek köszönhetően valószínűleg sokakat sikerülhet tőrbe csalni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)