Hirdetés

Korábbi alkalmazottakat akart szívatni a Ubisoft

|

Többek között Patrice Désilets, az Assassin's Creed széria vezető dizájnere maradt volna munkanélküli, ha a Ubisoft javára dönt a bíróság.

Hirdetés

Bár a játékosok jelentős hányadának fejében a kétségkívül bájos és szemrevaló Jade Raymond az Assassin's Creed sorozat arca, valójában a producer inkább csak a kirakatember szerepét töltötte be. A kreatív vezetés egészen az Assassin's Creed: Brotherhood fejlesztésének közepéig Patrice Désilets kezében összpontosult, aki első játékát 1999-ben fejezte be a Ubisoft színeiben Hype: The Time Quest címmel az időközben méltatlanul elfeledett Playmobil licenc alapján.



Emberünk 2010-ben úgy érezte, elég ideig dolgozott Európa vezető játékkiadójának, és bejelentette távozását, amit a Ubisoft úgy hálált meg, hogy egyrészt nem tüntette fel a nevét az Assassin's Creed: Brotherhood stáblistáján, másrészt pedig bírósághoz fordult, amikor Désilets egy évvel később újra dolgozni szeretett volna. A Ubisoft azt akarta elérni, hogy sem Désilets, sem egyetlen más egykori, vagy mostani alkalmazottja se igazolhasson a THQ frissen nyitott montreali stúdiójába.

Jade Raymond és Patrice Désilets


A Quebec-i bíróság azonban szerencsére arra az álláspontra helyezkedett, hogy a volt munkaadó nem korlátozhatja a humán erőforrások szabad vándorlását, és amennyiben Patrice Désilets a THQ Montreal színeiben folytatná karrierjét, szíve joga azt tenni.
A THQ hatalmas sikerként könyvelte el a bíróság ítéletét, és reméli, hogy a jövőben nem kell többé attól tartaniuk a fejlesztőknek, hogy munkáltatóik jogi úton igyekeznek őket megbéklyózni. Nem mellékesen pedig arra számít a Ubisoft riválisa, hogy Désilets több kollégája is megragadja a lehetőséget, és átigazol hozzájuk.



A Ubisoft nem kommentálta a bíróság döntését. Nem is nagyon lehetett volna ehhez mit hozzáfűzni további presztízsveszteség nélkül. Mindez szigorúan magánvélemény, de számomra úgy tűnik, hogy a franciák egyre inkább a szakma játékosok tömegei által utált mumusának szerepére készülnek. Évekig az Electronic Arts volt az, most épp az Activision Blizzard, nem lepődnék meg, ha a Ubisoft fejére kerülne egy-két éven belül a kétes értékű korona.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)