Hirdetés

Korhatáros besorolást kaphatnak a loot boxok Németországban

|

A Bundestag által elfogadott törvénytervezet távol tartaná a 18 év alattiakat a vitatott loot box mechanizmustól.

Hirdetés

A játékosokat random jutalmakkal bombázó loot boxok kapcsán visszatérő kritika, hogy a rendkívül jövedelmező megoldás valójában nem más, mint a szerencsejáték egy formája. Legutóbb például a brit egészségügy egyik vezetője nyilatkozott erről, a holland kormány pedig októberben ezzel az indokkal büntette meg az EA-t a FIFA-széria loot boxai miatt.

Ezúttal viszont a németeken a sor, a Bundestag ugyanis nemrég elfogadta az Ifjúságvédelmi Törvény átdolgozott változatát, amely kimondja, hogy a "szerencsejáték-szerű mechanizmus" túl sok kockázatot rejt a gyerekek számára. A szabályozás értelmében ezért a trükkös dobozokkal operáló játékok 18+-os korhatári besorolásba kerülnének.

Hirdetés

A feltételes mód oka, hogy a Bundestag szavazása még nem jelent tényleges hatályba lépést, ahhoz ugyanis a német tartományi kormányok képviselőit tömörítő Bundesrat hozzájárulása is szükséges. A törvény elfogadásával a németországi piacon valószínűleg olyan játékokban is megjelennének a nagykorúsági nyilatkozatot kérő ablakok, amelyek máshol nem igényelnek ilyet.

Az új szabályozás ugyanakkor kikövezheti az utat esetleges későbbi, szigorúbb szankciók előtt is, hiszen ezek bevezetése sem lenne példa nélküli. Belgium például élen jár a lootboxok szerencsejátékká nyilvánításában, ami miatt többek közt már az EA, a 2K, és a Blizzard is kénytelen volt módosítani a játékain.

Ha szeretnéd átfutni a loot box-mizéria eddigi fontos történéseit, itt böngészhetsz cikkeink között.   

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)