Hirdetés

Ezek a játékok jókedvre derítenek, ha túl nehéz elviselni az otthoni bezártságot

|

Nem viseled jól a karantént? Eleged van a koronavírusból és a depressziós világból? Próbálunk néhány olyan vidám, pozitív hangulatú játékot mutatni, amelyek talán jobb kedvre derítenek.

Hirdetés

Platformjátékok a mélabúra

Noha a Nintendo esetében jórészt szintén platformereket említettünk, azért akadnak még ennek a kategóriának figyelemre méltó képviselői, amik nem a japán cégóriás keze által születtek. Vegyük például a Raymant, ami a Ubisoft hosszú múltra visszatekintő szériája, főszerepben az aranyos kis lénnyel. Kiemelnénk a Rayman Legendset, ami gyönyörű rajzolt grafikájával és ötletes ügyességi feladataival egyből a szívünkbe lopta magát, az pedig csak hab a tortán, hogy coop módot is támogat, tehát akkor is elővehetitek, ha a családdal vagytok összezárva. Elég csak megemlítenem a játékban található zenés pályákat, amik remekül szemléltetik miért van ott a helye ennek a játéknak a listánkon:

A LittleBigPlanet 3 szintén egy kiemelkedő csillaga a műfajnak, ami nem csak trükkös platform feladataival, de elgondolkoztató logikai feladványaival is megmozgathatja agytekervényeinket. A kis zsákfigurák kalandja aranyos és szórakoztató, tökéletes egy borúsabb délutánra, és fontos megemlíteni, hogy ennek is nekivághattok többedmagatokkal, családi szórakozásnak is kiváló.

Kicsit hasonló látványvilággal és hangulattal dolgozik a Tearaway Unfolded is, ahol egy hajtogatott világban kell irányítgassuk papírmasé hősünket, ahogy megmentse a bájos kis papíruniverzumot egy titkos üzenet célba juttatásával. Az ügyességi feladatokat megbolondítják azok a mechanikák, amik a DualShock 4 mozgásérzékelőjére építenek. 

Egy rendhagyó platformerrel, a LocoRocóval zárnánk le ezt a zsánert, ahol a feladatunk az, hogy a rajzolt világ kis lényeit a LocoRocókat és Mui Muikat megmentsük a rájuk támadó Moja harcosoktól. Az érdekes az egészben, hogy a játékos itt magát a bolygót irányítja, ahol mindezen események lezajlanak, így lényegében a talajt döntögetve kell a megfelelő irányba terelgessük a kis lényeket. Az első és a második részt is melegen ajánljuk lényegében bármelyik korosztálynak.

Világot építeni nem csak a LEGO tud

Ha unjátok a bezártságot, akkor akár új világot is építhettek magatoknak, amit teljes mértékben a saját igényeitek szerint alakíthattok ki. Ha mindig is vágytatok arra, hogy kiszabaduljatok a szobából, a lakásból vagy a városból, és egy tanyán saját magatok termeljétek meg a vacsorára valót, akkor a Stardew Valley a ti játékotok. Lényegében minden platformon elérhető - beleértve a telefonokat is -, elsőre egyszerűnek tűnő pixelgrafikás játékról beszélünk, amiben meglepően komplex mechanikák teszik élvezetessé a farmeréletet. A többjátékos módnak hála itt akár a való életben elmaradt találkozóitokat is bepótolhatjátok.

A hangulata miatt érdemes még megemlíteni a Viva Piñata című alkotást is, ahol egy kis kertecske fölött vehetjük át az irányítást, hogy benépesítsük azt különböző pinata állatkákkal. Ezek dizájnja borzasztóan aranyosra sikerült, így minden motivációnk meg van ahhoz, hogy odafigyeljünk a boldogságukra és megvédjük őket a betolakodóktól, miközben mágikus ásónkkal egyre csinosabbá tesszük az élőhelyüket.

Ha már világok építése, nem mehetünk el szó nélkül a LEGO mellett sem. Ha már az összes szettet összeszereltétek, ami otthon akadt, akkor nézzetek szét a Traveller's Tales fejlesztette játékok között is, ahol válogatott mozik, rajzfilmek és képregények legósított változatait találjátok: kedvetekre válogathattok a Star Wars, Gyűrűk Ura, Indiana Jones, A Karib-tenger kalózai, a Batman és még sok egyéb franchise közül. Noha sok változást nem hoznak a különböző részek, de egy stabil minőséget képvisel mindegyik játék, amiből talán a LEGO City Undercover emelkedik ki. Ebben a szokásos karaktergyűjtögetős, építgetős receptet megbolondították egy adag különleges képességgel és egy önironikus történettel is, egyszerűen tökéletes alkotás egyedül és osztott képernyős coopban, egyszerre szórakoztató gyerekeknek és felnőtteknek is egyedi humora és popkulturális kikacsintásai miatt.

Bűnös élvezet

Ahogy a mondás tartja: a legszebb öröm a káröröm, mert nincs benne irigység. Ennek szellemében született meg a tavalyi év egyik legnagyobb meglepetése, az Untitled Goose Game, ami garantáltan mosolyt csal az arcotokra. Kevés ahhoz fogható öröm van, amikor egy aljas lúd bőrébe bújva keserítjük meg egy békés kisváros lakóinak életét. Ahogy a tollas gonosztevővel területről területre haladunk, úgy lesz lehetőségünk kis - ügyességünket és logikánkat is igénybe vevő - feladatok keretében borsot törni minden ember orra alá, akiket elénk sodort a balsors. 

Nekünk ezek a címek ugrottak be, amik vidám, pozitív vagy éppen humoros mivoltukból fakadóan jól jöhetnek, ha az ember kicsit maga alatt van. Ha valamit kihagytunk, de szerintetek a listán a helye, azt bátran írjátok meg kommentben, hogy mi is csemegézhessünk közülük. 

Oldalak: 1 2

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)