Hirdetés

Ezek a játékok jókedvre derítenek, ha túl nehéz elviselni az otthoni bezártságot

|

Nem viseled jól a karantént? Eleged van a koronavírusból és a depressziós világból? Próbálunk néhány olyan vidám, pozitív hangulatú játékot mutatni, amelyek talán jobb kedvre derítenek.

Hirdetés

A COVID-19 esetében már egy ideje világjárványról beszélünk, a terjedését pedig több országban kijárási tilalommal próbálják meg gátolni. Hazánkban egyelőre nincs életben ilyen karanténhelyzet, de a szakemberek azt javasolják, hogy aki teheti, maradjon otthon és kerülje a másokkal való érintkezést.  A bezártság miatt sokaknál felléphet fokozott szorongás, stressz, ingerlékenység vagy idegesség, így az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nemrég arra hívta fel a figyelmet, hogy figyeljünk oda mentális egészségünkre is azzal, hogy jóleső dolgokat csinálunk - például játszunk. Éppen ezért most összeállítottunk számotokra egy listát, ami kifejezetten vidám és vicces játékokat tartalmaz, amik segíthetnek jobb kedvre derülni egy nehéz napon.

Hirdetés

Yoshi, Kirby és a haverok

Egy ilyen listának nem állhat neki az ember úgy, hogy ne említse meg a Nintendót, mint a cukiság-faktor mesterét, pusztán az ő címeik felsorolásával megtölthetnénk az egész cikket. Szinte minden saját gyártású játékukat jó szívvel tudjuk ajánlani azoknak, akiket egy-egy aranyos karakter már felvidít, élen Kirbyvel és Yoshival. Ha van bármilyen Nintendo konzolotok, akkor biztosan találtok számotokra megfelelő címet, a fent említett amorf rózsaszín gömböccel vagy békés dinoszaurusszal, a Switch tulajoknak például ott van a Yoshi's Crafted World vagy a Kirby Star Allies. Ha már itt tartunk, akkor ne feledkezzünk meg a Super Mario Odyssey-ről vagy a The Legend of Zelda: Link's Awakeningről sem, amelyek hosszú időre képesek lekötni csodás világukkal és kalandok végtelen sorával.

Kiemelnénk a napokban megjelent Animal Crossing: New Horizonst, ami tökéletes lehet az elszigeteltség érzésének megszüntetésére, hiszen kis karaktereinkkel egy külön kis közösséget hozhatunk létre, barátkozhatunk más játékosokkal, építgethetjük és fejlesztgethetjük környezetünket, a komplex gazdasági rendszereket pedig nyakon öntötték a legaranyosabb humanoid állatkákkal, szóval garantált a béke és cukiság szigete, ahová elvonulhat az ember, ha már a való világban éppen a Doom fut.

Mesék vicces hősökkel

Mi terelhetné pozitívabb irányba gondolatainkat, mint egy remek mese, egy jó kis főhőssel, gonosz varázslatokkal, megmentésre váró világokkal és egyéb klasszikus motívumokkal. Ebben a kategóriában két címet szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani, amik kétségtelenül a zsáner koronázatlan (vagy épp koronázott) királyai, és kellően pozitív hangulatot sugároznak ahhoz, hogy mosolyt csaljanak arcunkra. Az első választottunk, a The Bard's Tale egyből a műfaj paródiája is, hiszen minden jól ismert mesés és szerepjátékos elemet kifiguráz. A fanyar humor, az elmebeteg mesélő és a félkegyelmű szereplők miatt garantáltan mosolyt csal az arcotokra, íme egy remek példa:  

Az 1985-ben indult széria minden részét megtaláljátok a GoG-on, mi most a 2004-es The Bard's Tale-t emelnénk ki, hiszen ez talán kicsit befogadhatóbb, ha nem riaszt meg benneteket az izometrikus (szerű) kameranézet és a kicsit koros grafika. 

A 2004-es év dominál a kategóriában, mivel másik választottunk, a Fable szintén ekkor jelent meg először, igaz mi inkább a felújított Fable Anniversary Edition beszerzését javasolnánk erősen. A humor itt is zseniális, azonban Peter Molyneux játéka esetében valóban egy a szó szoros értelmében vett meséről van szó, grandiózus történetvezetéssel, felemelő történettel és egy néma főszereplővel, aki a döntéseink nyomán lehet gonosztevő, de mindenkit megmentő legendás hős is.

Cikkünk még nem ért véget, a következő oldalon folytatódik! 

Oldalak: 1 2

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)