Hirdetés

Szüneteltetik az idei NBA szezont, Cristiano Ronaldo karanténban

|

Ahogy az várható volt, a sport világát sem kímélte a COVID-19, vagyis a koronavírus.

Hirdetés

Tegnap még az eddigieknél is durvábban felpörögtek a koronavírushoz kapcsolódó események. A WHO világjárvánnyá nyilvánította a COVID-19-et, Magyarországon vészhelyzetet hirdettek (a kormányrendelettel kapcsolatos, minket közvetlenül is érintő változásokat ebben a cikkben gyűjtöttük össze), törölték a 2020-as E3-at (helyette digitális előadásokra számíthatunk). Ma reggelre kiderült, hogy Tom Hanks és felesége is elkapta a koronavírust, a legfrissebb hírek szerint pedig az élsport világában is drasztikus változások léptek életbe. 

Hirdetés

A frissen diagnosztizált betegek között ott van az egyik profi kosaras, a Utah Jazz játékosa, Rudy Gobert is. Az NBA ma kiadott közleménye értelmében Gobert megbetegedése miatt határozatlan ideig felfüggesztik az egész NBA szezont. Helyi idő szerint szerda este játszott volna egymással a Utah Jazz és az Oklahoma City Thunder, de a meccset nem sokkal a kezdés előtt lefújták, mert ekkor érkeztek meg Gobert teszteredményei - ő egyébként nem volt ott a mérkőzésen, de nyilván korábban érintkezhetett a többi játékossal. 

Olaszországban kifejezetten súlyos a helyzet, Kína után jelenleg itt regisztrálták a legtöbb megbetegedést (több mint 12 ezret). Április 3-áig biztosan nem rendeznek meg egyetlen olasz sporteseményt sem, így a Serie A meccsei is elmaradnak. Kiderült, hogy a Juventus egyik focistájának, Daniele Ruganinak is pozitív lett a koronavírus tesztje, a vele érintkezett összes játékos és alkalmazott karanténba kerül, így minden bizonnyal Cristiano Ronaldo is. A Juventusszsal utoljára az Inter játszott. Bár ezen a rangadón Daniele Rugani nem lépett pályára, a milánói futballklub azért ma hajnalban jelezte, hogy felfüggesztenek minden futballal kapcsolatos tevékenységet. 

A Forma-1 is érintett a koronavírusban: négy Haas- és egy McLaren-csapattag fertőződött meg, tehát összesen öt megbetegedésnél járnak. A hírek szerint amennyiben még egy fertőzésre fény derül, elhalasztják az idénynyitó Ausztrál Nagydíjat. Lewis Hamilton szerint egyébként már így is le kellett volna fújni a futamot. Sebastian Vettel viszont azt mondta, meg kell bízni a Nemzetközi Automobil Szövetség döntésében. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)