Hirdetés

Közel 12 év várakozás után jelent meg ez a stratégiai játék

|

Az X-COM: UFO Defense örökösének tekinthető UFO: Extraterrestrials folytatását először 2009-ben jelentették be. Nem siették el a munkálatokat.

Hirdetés

Az X-COM: UFO Defense nyomdokaiban lépdelő UFO: Extraterrestrials sorozat sorsa sosem volt egy leányálom, hiszen az első játék is késett, végül 2007-ben jelent, a második rész előélete azonban még sokkal zűrösebb lett egy egyszerű késésnél.

A folytatást, ami az UFO 2: Extraterrestrials címet kapta a fejlesztők először 2010-ben, majd 2012-ben akartak kiadni. Nem árulunk egy nagy titkot ha eláruljuk, ezeket a dátumokat végül nem sikerült tartani, sőt, sok évvel fejelték meg a munkálatokat.

Hirdetés

Persze a játék nem készült több mint 10 éven át, a projekt közben jegelve is lett, aminek jó emléket állít a weboldala, ami a mai megjelenéssel ugyan frissítve lett, maga a design az előző évtizedben ragadt.

Az UFO2: Extraterrestrials már elérhető a Steamen, ahol a közösségi fórumon egy játékos rá is kérdezett, hogy ugyan miért készült ilyen sokáig a játék. Egy fejlesztő röviden összefoglalta a problémát:

"PÉNZ? Igen, azt hiszem ez egy elég jó válasz"

Ha tehát valaki szeretne egy most megjelent, mégsem műnosztalgikus, régi X-COM játékokra hasonlító címmel játszani, már rá is vetheti magát az UFO2: Extraterrestrials játékmenetére, amiért 30 eurót kell kicsengetni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)