Hirdetés

Közel 3000 Minecraft játékos dolgozik New York újraalkotásán

|

A hatalmas csapat eltökélt szándéka, hogy 1:1 arányban építsék fel az Egyesült Államok ikonikus városának Minecraft-mását.

Hirdetés

A Minecraft megjelenése óta rengeteg elképesztő alkotást láthattunk, de egyik sem volt annyira ambiciózus, mint a Minecraft "Build the Earth" projektje, amin jelenleg 2731 lelkes vállalkozó dolgozik. A csapat célja, hogy életnagyságban építse fel a bolygónk egyes régióit.

A srácok egyik kiemelt projektje New York felépítése. Mivel egy város 1:1 arányú újraalkotásáról beszélünk, így ez nyilván hosszú meló, még a rengeteg segítség mellett is. New York már vagy 2 éve épülget kockáról kockára.

Hirdetés

A projekt vezetője Minefact, akinek saját megoldása tette lehetővé ezt az egészet. Egy általa készített eszköz segítségével képes belenyúlni a Google Térkép adataiba, és átemelni a durva körvonalakat a Minecraftba. A frankfurti bűvész szerint ez kifejezetten jól működött New York esetében

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Két év hosszú idő, így a srácoknak nyilván fel kell dobniuk a projektet ezzel-azzal, hogy ne unják el magukat.

"Körbejárjuk az egyes kerületeket. Egyik héten Chinatownon dolgozunk, másik héten Tribecán, harmadikon Boweryn, aztán vissza Chinatownba. Mindig több területen melózunk, hogy fenntartsuk a lelkesedést."

A legviccesebb az egészben, hogy Minefact maga sosem járt New Yorkban.

"Egy nap majd meglátogatom, és tökéletesen tudni fogok mindent, hiszen felépítettem a várost."

Akit érdekel a projekt, az a srácok Discord szerverén érdeklődhet annak sorsa felől.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)