Hirdetés

Közel két hónap sztrájk után újra munkába áll a Call of Duty Warzone-t fejlesztő Raven egyik részlege

|

A dolgozók érdekvédelmi csoportja szerint ez egy gesztus az Activision Blizzard felé, bízva abban, hogy innentől jó irányba haladnak majd.

Hirdetés

Lassan követni sem lehet, hogy mekkora felfordulás van az Activision Blizzard háza táján. A cég tavaly év vége felé teljesen elvesztette az irányítást a szervezeten belüli események felett. Sorra buktak ki a zaklatásos és egyéb vádak, miközben a vezetőség több tagja is nemkívánatos személlyé vált az alkalmazottak között.

A helyzetet megfejelendő, az Activision több Raven Software alkalmazottnak is fizetésemelést ígért, ehelyett azonban nem sokkal később felmondtak nekik. Ez egy hatalmas lavinát indított el, aminek az lett a következménye, hogy a Raven csapatán túl több részleg is sztrájkolni kezdett, így alaposan lelassultak a fejlesztések az Activision Blizzard számos stúdiójánál.

Hirdetés

Aztán jött a bomba: a Microsoft felvásárolta a komplett Activision Blizzard Kinget, annak minden megoldandó problémájával és problémás vezetőjével együtt. Most pedig a nemrégiben alakult jogvédő szervezet nyilatkozatot adott ki arról, hogy a Raven tesztelői, majd két hónap sztrájk után újra munkába állnak, ez azonban csak egy gesztus a vezetőség felé, akik még mindig nem ismerték el a szerv hivatalos létrejöttét.

Erre a dolgozói szövetség január 25-ig adott határidőt, eddig várnak egy elismerő, vagy akár elutasító válaszra a cégvezetőktől. Azt tudjuk, hogy a felsőbb körök mindent megtettek, hogy ne jöjjön létre a szervezet, így nem csoda, hogy nehezen jutnak dűlőre ezzel a "problémával" kapcsolatban.

Azt egyelőre nem tudjuk, hogy azonnal visszaáll-e a sztrájk, ha nem érkezik visszajelzés, vagy esetleg elutasító választ kapnak, de a szervezet kommunikációjából azonban arra következtethetünk, fenntartják a további ellenállás lehetőségét is.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A nagy akvizícióról egyébként nemrég készítettünk egy részletes magyarázóvideót is, melyben azt boncolgattuk, mit jelent az Activision Blizzard felvásárlása, és mi jöhet még.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)