Hirdetés

Bíróságon kötött ki a tinédzser, aki lecserélte tanára háttérképét

|

Nyilván sokan űznek sportot abból, hogy az iskolai számítógépeken cserélgetik a hátteret. Egy tinédzser most egy életre megtanulta, miért nem jó vicc ez.

Hirdetés

Büntetőeljárást kezdtek az ellen a floridai tinédzser ellen, aki jogosulatlanul lépett be egy tanára számítógépére, és átállította a gép asztali háttérképét egy fotóra, ami két csókolózó férfit ábrázolt. Ennél sokkal súlyosabb dolgokra is lett volna lehetősége, de ő csupán egy tanárt akart megviccelni, akit "nem kedvel".

Súlyosbította a nyolcadikos Domanik Green helyzetét, hogy a gépen, amire belépett, egy az egész államban végzett iskolai teszt - egyébként titkosított - adatait tárolták, köztük sok diák jegyeivel, amit át is írhatott volna. A helyi hatóságok szerint viszont ezt a lehetőséget kihagyta, mert a tanárt célozta meg. „Pornográfiát próbált a gépére tenni" - fogalmazott a helyi seriff irodájának munkatársa.

Green elmondása szerint rengeteg diák használta az iskola gépeit, amihez nem kellett bonyolult hacker-technikákhoz folyamodniuk, mivel a tanárok számára kiosztott jelszó a saját vezetéknevük volt. Az így szerzett hozzáféréssel például sokszor nézték egymást az iskola biztonsági kameráin keresztül, ám Green többször is lebukott. Emiatt már egyszer felfüggesztették az iskolából három napra, ám nem tanult az ügyből.

„Ha szóltak volna, hogy ez illegális, akkor nem csináltam volna. De csak annyit mondtak, hogy nem szabadna ezt tennem" - mondta a fiú, már otthon, miután hazaengedték a javítóintézetből. Az iskola üzemeltetője végre észbe kapott az eset után, és lecserélik a tanárok jelszavait, ami alapján van némi igazság abban, amit Green édesanyja mondott. Szerinte ő és fia is tudják, hogy amit Domanik tett, helytelen, de nem volt kifejezetten ártalmas, és az iskolai rendszer biztonságára is nagyobb figyelmet kellett volna fordítani. Green egy tíznapos felfüggesztés mellett valószínűleg egyéb szankciókra is számíthat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)