Hirdetés

Közös nevezőn a Sony, a Nintendo és a Microsoft - kihátráltak a SOPA mögül

|

A SOPA (Stop Online Piracy Act) törvénytervezet immáron hárommal kevesebb tagot számlál. A triumvirátus úgy döntött, hogy nem támogatják tovább az Internet megregulázását szabályozó törvénytervezetet.

Hirdetés

Egyesek szerint a döntés hátterében az az Anonymus csoport áll, aki egyszer már betett a Sony-nak azzal, hogy betört a PSN-re és ott garázdálkodott a felhasználók adataival. Állítólag meg is fenyegették a Sony-t, hogy amennyiben támogatják a tervezetet, akkor bizony számíthatnak egy hasonlóra a közeljövőben.

Mások szerint viszont szó sincs arról, hogy a hackerek nyertek volna, a lépést egyszerű PR akciónak tartják, a három óriáscég így próbál meg kedvezőbb képet nyújtani a felhasználók felé. Annyi bizonyos, hogy a cégnevek eltűntek a támogatók közül, viszont az ESA (amolyan amerikai BSA) szervezetnek mindhárman a tagjai, és az még mindig ott van a támogatók között. A SOPA törvénytervezet beiktatása után bármelyik óriáscég kérvényezhetné a gyanús weboldalak (pl. isohunt, piretbay...) felfüggesztését, illetve az oldalak anyagi forrásait biztosító hirdetések letiltását. Értelemszerűen ez a nagy internetes cégeknek nagyon nem tetszik (Google, Yahoo, facebook...), így minden eszközt bevetnek annak érdekében, hogy elkaszálják a SOPA-t.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)