Hirdetés

Közösségi és casual játékok felé fordul a Disney

|

A szórakoztatóipari óriás teljesen átszervezi videojáték-részlegét, ami megszüntetett állásokat, bezárt stúdiókat és törölt projekteket fog eredményezni.

Hirdetés

A múlthét folyamán számoltunk be arról, hogy az anyagilag sikeres Turok és a kevésbé sikeres Tron: Evolution játékokat jegyző Propaganda Games a Disney döntése következtében bezárta kapuit.



Az úthenger azonban nem állt meg itt, a Mickey egeres cég videojáték-részlegét teljesen átalakítják, a magas fejlesztési költséggel járó hardcore PC- és konzoljátékokról át kíván nyergelni a közösségi és casual címekre. Ennek következtében további elbocsátásokra került sor, ám a pontos számokat nem hozták nyilvánosságra. Egyelőre annyi biztos, hogy a bezárt Propaganda Games mellett a Junction Point Studios szakembereinek egy része is utcára került. Utóbbi főleg annak tükrében érthetetlen, hogy a Nintendo Wii platformra megjelent Epic Mickey szép sikereket könyvelhetett el. Még a végén a stúdiót alapító Warren Spector, akit a Deus Ex atyjaként tisztelünk, kénytelen lesz Facebook-játékokat készíteni a Disney vasmarkában fuldokolva.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)