Hirdetés

Kreatív hiba Diablo IV módra: be sem enged a játék, csak ha veszel valamit még hozzá

|

Azon nem lepődik meg senki, hogy egy új Diablo indulása alatt leomlanak a szerverek, de most egészen abszurd hiba keseríti meg - főképp a konzolos - játékosok életét.

Hirdetés

A Diablo IV indulása sokkal kevésbé volt fájdalmas, mint hittük volna, legalábbis ami a PC-s tábort illeti. Konzolos játékosoknak már jóval kevésbé volt zökkenőmentes az éjszaka. Az indulás első óráiban ömleni kezdtek a jelentések egy nagyon furcsa hibáról.

Rengetegen kezdték posztolni, hogy a játék (főleg PS5-ön) induláskor annyit dob ki, hogy "Unable to find a valid license for Diablo IV", ami annyit tesz, hogy a rendszer nem talált érvényes igazolást a vásárlásodról. Magyarán az online belépésnél a Battle.net nem látja, hogy megvetted volna a Diablo IV-et.

Hirdetés

Ez sokakat szíven ütött, pláne, hogy június 2-től 6-ig csak azok léphetnek be, akik eleve a drágább kiadások valamelyikét szerezték be. A játékosok nyilván nem örültek, de a Blizzard válaszára várva felfedeztek egy igazán különös megkerülési módszert: vettek valamit a boltban. Kiderült ugyanis, hogyha veszel valamennyi Diablo IV valutát (akár csak egy 2 dolláros csomagot is) a PS Store-ban, akkor utána beenged a játék.

A probléma jó eséllyel nem a Blizzard oldalán van, hanem a PS Store részlegén. Az üzlet egyszerűen nem igazolta le a vásárlást sokaknál, és ez okozza a hibát. Amikor veszel egy valuta csomagot (vagy akár egy ingyenes akármit behúzol a boltban), akkor lefrissíti az adataidat, és észleli a liszensz meglétét. Ezzel együtt Xboxon is adott a hibajelenség pár játékosnál, szóval várjuk a kiadó hivatalos állásfoglalását. A Blizzard egyébként észlelte a problémát, és keményen dolgoznak annak elhárításán, egyelőre ennyit lehet tudni. Egyelőre senki ne kezdjen azonnal dolgokat vásárolgatni a PS Store-ban, érkezik a segítség.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)