Hirdetés

13 milliót hozott a krumplisaláta

|

A hétvégén ért véget minden idők egyik legsikeresebb Kickstarter projektje, ahol a kitaláló mindössze egy vacsorát akart, de meggazdagodott belőle.

Hirdetés

Zack Danger Brown egy hónappal ezelőtt döntött úgy, hogy krumplisalátájának elkészítéséhez az internet népét hívja segítségül, és akkor még csak reménykedett benne, hogy sikerül elérnie a mindössze 10 eurós limitet. Arról nem is álmodott, hogy az internet és a sajtó pillanatok alatt felkapja a témát, a támogatók pedig csak úgy özönlenek majd.

A fiatalember nyilvánvalóan nem küzd likviditási problémákkal, így a krumplisaláta árának összekalapozása egyértelműen poénnak indult. Olyan poénnak, amire mindenki felkapta a fejét, és ha csak egy kicsivel is, de támogatta a projektet. Az összeg rohamléptekben emelkedett, néhány nap alatt elérte a tízezer dolláros álomhatárt.

A stretch goalokat még egy ideig bővítgették, aztán Brown is rájött, hogy ez már egy öngerjesztő folyamat, nem kell erőlködni. A mutató végül 55500 dolláron állt meg, ami közel 13 millió forintnak felel meg. Ahogy a Flappy Bird esetében, itt is azonnal megjelentek a klónok, akik a hirtelen jött siker farvizén akartak begyűjteni pár száz dollárt, és bár néhányuknak sikerült is, a legtöbben támogató nélkül maradtak. A pénzből egyébként egy nagy eseményt is szervez. Krumplisaláta-fesztivált, ha úgy tetszik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)