Hirdetés

Különleges játékok érkeznek májusban, ezekre lesz érdemes időt szánni

|

Ahogy áprilisban, úgy most sem fognak ömleni a nagy költségvetésű újdonságok, de fogunk tudni miből válogatni.

Hirdetés

Február és március szokatlanul súlyos volt, rengeteg régóta várt, nagy volumenű és szerencsére kiváló játék jelent meg - aztán áprilisban, a LEGO Star Wars: The Skywalker Saga után elcsendesedett a játékipar, és májusban sem érkezik semmi olyan, amiért milliók rohannak majd a kasszákhoz. Ez persze nem jelenti, hogy nem jönnek érdekes játékok: ott van például a régi szamurájfilmeket idéző Trek to Yomi, a Gonosz halott-szériára épülő Evil Dead: The Game, a Vampire: The Masquerade univerzumban játszódó Swansong, vagy a stabilan középszerű, de a maga módján szórakoztató Sniper Elite sorozat új része.

A júniusi kínálatból is kaphattok ízelítőt a cikk végén, illetve ne feledjétek, hogy a nyár első hónapjában jönnek majd a nagy bejelentések, és elkezd körvonalazódni az őszi szezon, ami a bejelentéseket elnézve egészen durva lehet.

Hirdetés

2022. májusi megjelenések - 1-2. hét

Warhammer 40,000: Chaos Gate - Daemonhunters - május 5. - PC

A Warhammer 40,000 univerzum iránt rajongó játékosok hamarosan egy XCOM-szerű taktikai szerepjátékban mélyülhetnek el, ugyanis érkezik a Chaos Gate - Daemonhunters, melyben a káosz erőivel vehetjük fel a harcot Grey Knightokat irányítva. Mi döntjük el, hogy biztos távolból támadunk, vagy berontunk és szétromboljuk a környezet elemeit is, így juttatva magunkat taktikai előnyhöz. Amikor épp nem a csatatereken próbálunk meg érvényesülni, fejleszthetjük bázisunkat, hogy még hatékonyabbá tegyük egyedi képességekkel és tulajdonságokkal rendelkező katonáinkat.

Trek to Yomi - május 5. - PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S

Aki szereti a klasszikus szamurájfilmek hangulatát, és vagy túl sokat játszott a Ghost of Tsushimával, vagy nem volt még lehetősége arra, hogy kipróbálja az utóbbi évek egyik legérdekesebb PlayStation-exkluzívját, mindenképp vesse tekintetét a Trek to Yomira. A hangulatos, fekete-fehér játékban egy fiatal harcos, Hiroki esküt tesz haldokló mesterének, hogy megvédi városát a betolakodóktól, azonban az ifjú szamurájnak kegyetlen ellenfelekkel és földöntúli lényekkel is meg kell küzdenie. A fejlesztők izgalmas és alaposan kidolgozott történetet ígérnek, leginkább erre vagyunk kíváncsiak.

Crowns and Pawns: Kingdom of Deceit - május 6. - PC

A Crowns and Pawns egy rejtélyes point and click kalandjáték, amit olyan klasszikusok inspiráltak, mint a Broken Sword vagy a Syberia. Főszereplője Milda, aki Litvániába utazik, miután megörökli nagyapja egykori házát. Ezt felfedezve messzire visszanyúló rejtélyekre bukkan, és egy rég elveszett relikvia után kutat Európa-szerte.

Salt and Sacrifice - május 10. - PC, PS5

A nagy sikerű Salt and Sanctuary folytatásában rossz szándékú mágusokat kell átküldenünk a túlvilágra egyedileg elkészített fegyverek és varázslatok segítségével. Egy óriási, összetett világban járhatunk, ahol fosztogatókkal, csapdákkal és erős ellenfelekkel sodorhat minket össze az élet, de ha úgy érezzük, egyedül nem megy, bármikor mellénk szegődhet egy pajtásunk az online co-op lehetőségének köszönhetően - vagy összemérhetjük képességeinket másokkal a PvP módokban. A soulslike műfaj elemeit magán hordozó játék gyönyörűnek és izgalmasnak tűnik, a kemény kihívás iránt érdeklődők tartsák radaron.

Evil Dead: The Game - május 13. - PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S

Lassan minden klasszikus horrorfilmből készül már játék, az Evil Dead, avagy a Gonosz halott sem kivétel. A Saber Interactive játékában Ash Williams és barátai szerepében nézhetünk szembe válogatott szörnyűségekkel, kooperatív vagy egymás elleni módokban, az embereket vagy egy ördögi démont irányítva. Mindhárom film, valamint az Ash vs. Evil Dead sorozat elemei, karakterei is megjelennek benne, a rajongók különösen szeretni fogják.

A folytatáshoz lapozz a következő oldalra!

Oldalak: 1 2 3

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)