Hirdetés

Kutatás fedi fel a világ legidegesítőbb játékait

|

Tudományos alapon határozták meg, melyik játékoktól megy fel bennünk a leginkább a pumpa.

Hirdetés

Még októberben számoltunk be a Broadband Choices "Science of Scare" című kutatásáról, amelynek keretében a játékosok pulzusszámának monitorozásával állították fel a valaha készült legfélelmetesebb horor címek toplistáját.

Ebből meríthetett ihletet az amerikai BonusFinder, amely csavart egy picit a koncepción, és azt igyekezett kideríteni, hogy  - egy klasszikussal élve - melyik játékoktól kerülünk a leginkább idegállapotba.

Hirdetés

A legidegesítőbb cím megtalálásához 14 kísérleti alanyra helyeztek szívmonitort, és 30 perces menetek alatt mérték a pulzusukat összesen 16 különböző játékban az UNO!-tól a Skyrimen át a Fall Guysig. A sok-sok erről szóló mém tükrében talán keveseket lephet meg, hogy az átlagos pulzusszám-emelkedés tekintetében a 32,81%-ot elérő Mario Kart lett a győztes, míg a FIFA 20 a második (30,25%), a Call of Duty Modern Warfare pedig a harmadik (29,69%) helyre futott be.

A kutatás során ugyanakkor azt is megvizsgálták, hogy melyik címek generálták a legnagyobb egyszeri pulzusszám-növekedést, itt pedig már a Dark Souls vitte a pálmát, amely a Darkeater Midir nevű boss elleni összecsapás közben 98,44%-kal tolta fel az egyik alany pulzusát. A második helyezett ebben a kategóriában a Fall Guys (95,11%), míg a Mario Kart itt is jó volt egy bronzéremre (73,44%).

Ha pedig inkább a megnyugtató élményeket keressük, a BonusFindernek erre is van válasza: az Animal Crossing (feltehetően a New Horizons), a The Sims és a The Elder Scrolls V: Skyrim ugyanis mind-mind 5%-kal csökkentették a játékosoknál mért BPM-értéket. A kutatásnak persze nyilvánvalóan megvannak a maga korlátai, hiszen a mintavételi csoport és a vizsgált címek köre is lehetett volna nagyobb, érdekességnek viszont így sem rossz a BonusFinder projektje.

Téged melyik játék húzott fel a legjobban?

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)