Hirdetés

Kvíz: mennyire ismered a Fallout játékokat?

|

Az október minden évben többek közt a Fallout megjelenésének ünnepe, most mi is teszteljük a rajongók tudását.

Hirdetés

Október 23-án ünnepelte a Bethesda a Fallout-napot, ilyenkor mindig beindul kicsit a rajongói tábor. Belőlem épp az 1997-es első rész csinált visszavonhatatlanul RPG-rajongót, bár az Interplay-korszakból nem ez, hanem a tartalmasabb és merészebb, ugyanakkor sokkal bugosabb második rész a kedvencem. Ha többet akartok tudni a legendás széria történetéről, akkor nézzétek meg ezt a videónkat:

Noha az Interplay ma már csak emlék, a franchise mégis tovább él, miután a Bethesda megszerezte a jogokat. A kiadóval együtt a perspektíva sem maradt a régi, az izometrikus nézet helyett az általunk irányított karaktert viszonylag közelről követő külső, vagy épp az eseményeket az ő szemszögéből láttató kamerával kellett megbarátkoznunk. Ezt az évek során további változások történtek, amelyek közül nem mindegyik nyerte el maradéktalanul a keményvonalas rajongók tetszését: gondolok itt a Fallout 4-ben leegyszerűsített S.P.E.C.I.A.L. rendszerre, és még inkább az online multiplayer játékok világába tett kirándulásra.

Hirdetés

Nem tudjuk, hogy milyen felmérés bátorította a Bethesdát a Fallout 76 elkészítésére, de már tudjuk, hogy nem ezzel a résszel ér véget a Microsofthoz került sorozat. Todd Howardék megerősítették, hogy a The Elder Scrolls VI után a Fallout 5 lesz a következő projektjük. Továbbá amiatt is bizakodók lehetnek a rajongók, hogy közvetett módon egyesült a Falloutot létrehozó szupercsapat: Fergus Urquhart, Tim Cain és Leonard Boyarsky az Obisidian kötelékét erősíti, míg Brian Fargo és Jason D. Anderson az inXile Entertainmentét. És hogy, hogy nem, mindkét említett stúdió az Xbox Games Studios része.

Persze a legoptimistább forgatókönyv szerint is évek választanak el a következő, teljes értékű Fallout epizódtól. Ennyi idő alatt akár az eddig megjelent részek mindegyikét végigjátszhatjátok, amire attól függetlenül is bátorítok mindenkit, hogy rutinos felfedezője a radioaktív pusztaságnak, vagy még sosem tette ki lábát az óvóhelyről. Aki az utóbbi halmazba tartozik, a jobb pontszám reményében akár később is válaszolhat a feltett kérdésekre.

A szokott módon kommentben jöhetnek a pontszámok. Hány kérdésre tudtatok helyesen válaszolni?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)