Hirdetés

Lángolnak a Final Fantasy XIV szerverek, de legalább kapunk ingyen játékidőt

|

Az senkit nem lepett meg, hogy a legfrissebb kiegészítő érkezése komoly terhet jelent majd a szerverparknak, de arra senki sem számított, hogy a sorbaállással is gondok lesznek.

Hirdetés

Pénteken indult a Final Fantasy XIV: Endwalker korai hozzáférésű időszaka, vagyis amikor az előrendelők már elkezdhetik élvezni a kiegészítő újdonságait. Köszönhetően az új tartalmak okozta lelkesedésnek és a játék közelmúltbeli népszerűségének a szerverek persze összeomlottak.

A helyzet eddig katasztrofális: a főbb órákban többezer fős sorokat kellett végigvárnunk, hogy bejussunk a világba, de ez a kisebbik probléma.

Hirdetés

A szerverek leterheltsége miatt sokszor sorbaállás közben dob le a szolgáltatás, így akár több órányi várakozást kezdhetünk újra és újra, remélve, hogy egyszer sikerül majd végre belépni. Ez velem szombaton elő is fordult, amikor 2-kor kidobott a Twintania és utána este 8-ig próbálkoztam a visszajutással.

Természetesen a Square Enix is tisztában van a helyzettel, és a játék producere, Naoki Yoshida ki is rakott egy hivatalos közleményt a problémák kapcsán.

Yoshida először is bocsánatot kért az érintettektől a helyzet miatt, és megígérte, hogy az Endwalker teljes megjelenése után (ami holnap lesz esedékes) minden aktív előfizetéssel rendelkező játékos kapni fog 7 nap ingyen játékidőt. Hozzátette, hogy amennyiben a helyzet nem javul úgy további játékidőt is megítélhetnek majd kompenzáció gyanánt.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Ami sorbaállás közbeni hibákat illeti Yoshida elárulta, hogy ez akkor fordul elő, amikor az adott szervercsoportban több mint 17 000-en állnak sorba, vagy valamilyen csomagvesztés történik a felhasználó oldaláról (ami több órányi sorbaállás közben nem elképzelhetetlen).

Utóbbival kapcsolatban nyilván nem sokat tudnak tenni, de mindenkinek azt javasolták, hogy használjanak kábeles összeköttetést Wi-Fi helyett. Előbbi a szerverek hibája, de tekintettel a világot sújtó chiphiányra, így azokat jelenleg nem tudják bővíteni.

Nagyon úgy néz ki, hogy egyelőre nincs más, mint türelemmel várni az őrület végét, és örülni annak, hogy legalább az előfizetésre költött pénzünk nem a kukába megy.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)