Hirdetés

Látványos előzetest és megnyugtató hírt hozott az Atomic Heart fejlesztője

|

Még mindig különleges élménynek tűnik a BioShock és a Prey Szovjetunióban nevelkedett kisöccse.

Hirdetés

Mindig is volt valami különleges bájuk, egyedi zamatuk a kelet-európai térségből származó FPS-eknek (elég csak felidéznünk a S.T.A.L.K.E.R. vagy a Metro szériákat), és az eddig kiadott álló-, illetve mozgóképes anyagok láttán úgy tűnik, mindebből bőségesen kijutott az orosz Mundfish alkotásának is. A Tencent, a Gaijin Entertainment és a Gem Capital által pénzelt stúdió 2017 óta dolgozik saját félresiklott utópiáján, amelyet elsősorban az épp 15 éves BioShock ihletett, de a fejlesztők bevallottan nagy rajongói a Doomnak és a Falloutnak is.

A srácok első alkotása, az Atomic Heart 1955-ben játszódik, másfél évtizeddel azután, hogy a robotikában élenjáró Szovjetunió gyors és fölényes győzelmet aratott Hitler Németországa felett. Az emberéletben mért veszteség azonban még így is oly magasra rúgott, hogy a szovjetek végül nekiláttak az üzemek automatizálásának, a bennük robotoló gépeket pedig a Collectiv 1.0 névre keresztelt hálózatban (amolyan kezdetleges internetszerűség) kapcsolták össze a hatékonyabb működés kedvéért.

Hirdetés

A következő nagy áttörést Dmitriy Sechenov felfedezése, az élő szöveten alapuló, programozható neuro-polymer hozhatja el, valamint a továbbfejlesztett Collectiv, amit a kollektív tudat felsőbbrendűségében hívő tudós az 55. születésnapján szeretne bekapcsolni. Természetesen valami félresiklik, és a KGB a P-3 kódnévre hallgató, mentálisan labilis ügynökét küldi az eset kivizsgálására, miután megszakad a kapcsolat a kísérleteknek otthont adó létesítménnyel.

Ő az, aki a legújabb trailerben is felveszi a küzdelmet az irányíthatatlanná vált robotokkal, amelyek válogatás nélkül lemészárolták a személyzetet. Megfékezésükre hagyományos fegyvereken túl furcsa szerszámokat és egy különleges kesztyű révén pedig természetfelettinek ható képességeket (tárgyak mozgatása, fagyasztás stb.) is bevet, változó sikerrel.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X|S-re fejlesztett (egyenesen a Game Passban fog elrajtolni) Atomic Hearthoz még mindig nem társítottak megjelenési dátumot, ezért érthető, hogy sokan attól tartanak, rövidesen felkerül még egy játék a 2023-ra halasztott címek listájára. A fejlesztők azonban a Twitteren ismét megerősítették, hogy továbbra is idei megjelenést terveznek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)