Hirdetés

Le tudnál győzni egy Elden Ring bosst úgy, hogy majdnem végig csak ülsz?

|

Egy játékos látványos videóval bizonyította be, miért jelentős újítás az Elden Ring nyílt világú szerkezete.

Hirdetés

Ugyan vannak olyan, a speedrunnerek által használt programhibák, amiket kivett a játékból a FromSoftware, más szempontokból kezdi egész alaposan kiismerni a közel egy hónapja megjelent az Elden Ringet népes játékostábora. Erről árulkodik az a rajongói videó is, amiben a játék egyik első bossharcát majdnem teljesen megidézhető szövetségeseire bízza egy játékos.

A Tree Sentinel előtt nagy valószínűséggel csak a már-már oktató-bossnak számító lovaggal találkoznak az Elden Ringgel ismerkedő játékosok a komolyabb ellenfelek közül. Így az csatalóról méretes arany alabárdot lengető katona lehet az első olyan kihívás, ami komolyabban megakasztja a kalandorokat.

Hirdetés

Viszont a legújabb soulslike játék nyílt világú szerkezetéből következik, hogy ahelyett, hogy újra és újra fejjel futnánk a falnak, amíg sikerül valahogy legyűrni az adott főellenfelet, megtehetjük, hogy inkább valami más kihívást keresünk, a bosshoz pedig visszatérünk, ha a karakterünk, vagy mi magunk jobban készen állunk a kihívásra. Ezt tette az InfenrnoPlus nevű játékos is, a végeredmény pedig egy látványos videó lett.

A Twitteren megosztott klipben, miután megidézte az Elden Ring későbbi részeiben megszerezhető három szellemkatonát, kényelmesen lecsüccsent egy közeli sziklára, ahol addig várt mozdulatlanul, amíg a Tree Sentinel mindhárom szövetségesét elintézte. Eközben viszont a szellemek a boss életerejének túlnyomó részét leforgácsolták, így InfernoPlusnak már csak néhány dárdadöfésébe került, hogy legyűrje az egészen félelmetes küllemű ellenfelet.

Persze a tweet szövege, amiben InfernoPlus ironikusan írja, hogy "nehéz a játék", sokakat felháborított, hiszen a bejegyzés egy viszonylag korán legyűrhető ellenfelet állít be kifejezetten könnyűnek később megszerezhető felszerelés és egy, a normál esetnél valószínűleg jobban felszintezett karakter segítségével. Ezzel együtt egy látványos videóról van szó, és lehet, hogy azoknak a kedvét is meghozza az Elden Ringhez, akik egy könnyített mód híján az ilyen kerülőutas megoldásokat keresik, hogy átélhessék a sztorit.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)