Hirdetés

League of Legends - a Riot fizet, ha új dolgozóként felmondasz

|

A Riot egy nagyon furcsa cég, de a League of Legends alkotói valamit nagyon de nagyon jól csinálnak. Itt egy újabb példa.

Hirdetés

A Riot Games a League of Legends nevű ingyenes MOBA-jával örökre megváltoztatta a játékipart, ráadásul az innovatív cégstruktúrájuk sok fejlesztő előtt lehet követendő példa.

Amikor mindenhol arról hallani, hogy a stúdiók sorra bocsájtják el a dolgozóikat különböző leépítésekre hivatkozva, akkor itt van nekünk a Riot Games, ami egyenesen fizet azoknak az új munkatársaknak, akik 60 napon belül felmondanak. Ez persze nem kényszer, mindenki dönthet, hogy menni szeretne-e.

Ez a Queue Dodge nevű rendszer nem újdonság, viszont mindenképpen szimpatikus, mert a Riot ezzel garantálja, hogy a cégnél dolgozó emberek mind azért vannak ott, mert ott is akarnak lenni. A Queue Dogde az észak-amerikai dolgozóknak az éves fizetésük 10%-át ajánlja fel (maximum 25000 dollárt) azért, ha az első 60 munkanapjuk előtt távoznak. "Nem akarunk kiszorítani embereket, vagy rávenni őket a távozásra, csak szeretnénk nekik egy átlátható, biztonságos kiutat teremteni" -olvasható a hivatalos oldalon.

"Ha valakinek nem tetszik a cég kulturális egyedisége, akkor magukat és a céget is hátráltatják, ha csak a fizetésért maradnak" - nyilatkozta a Riot. Ez egy tökéletes módja annak, hogy biztosítsuk, hogy valóban elhivatott emberek dolgozzanak egy adott vállalatnál. Az elégedett és szenvedélyes munkaerő a legjobb és ezt a Riot is tudja. Nem csoda, hogy ennyire sikeres a League of Legends.

Ti mit gondoltok? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)