Hirdetés

League of Legends - bankadatokat loptak a hackerek

|

Hackerek támadták meg a League of Legends-et és sikerült kódolt hitelkártyaadatokat lopniuk a rendszerből.

Hirdetés

Ugyan a League of Legendset ért támadás során a hackereknek csak kódolt információt sikerült eltulajdonítaniuk, a Riot Games elmondta, hogy a virtuális bűnözők egészen egyes játékosok hitelkártyaadataiig jutottak,

A hírek szerint Magyarország nem érintett az ügyben, mert a támadás csak észak-amerikai fiókokat célzott, és hackereknek csak felhasználóneveket, emailcímeket, kódolt jelszavakat és pár családi és keresztnevet sikerült megtudniuk.

 

"Ezeken felül még vizsgáljuk, hogy megközelítőleg 120 000 2011-es, védet hitelkártyaszámot tartalmazó tranzakciós előzményt is sikerült elérniük" - írja a hivatalos közleményben a Riot Games. Ezek a kártyák 2011 júliusa óta használaton kívül vannak, de a Riot értesíti a tulajdonosaikat a problémáról és biztosított mindenkit róla, hogy "minden szükséges lépést megtesznek a játékosok védelme érdekében".

A kódolás miatt a legtöbb felhasználó nincs veszélyben, viszont akinek könnyen kitalálható a jelszava, az javasolt, hogy azonnal változtassa meg. A Riot jelenleg azon dolgozik, hogy emailes megerősítést adjon hozzá a regisztrációhoz, illetve egy kétlépcsős emailes, vagy SMS-es autentikációval tegye biztonságosabbá a League of Legends rendszerét.

Veletek történt már hasonló?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)