Hirdetés

League of Legends - pert vesztett a Riot Games az egyik skin miatt

|

Edgar Davids, az egykori profi labdarúgó úgy gondolta, hogy a Striker Lucian skin eléggé hasonlít rá. Igaza lett.

Hirdetés

A League of Legends világának szerves részét képezik a skinek, melyekkel a kedvenc hőseinket különféle egyedi göncökbe öltöztethetjük, hogy kitűnhessünk a szürke tömegből. Mivel fantasy karakterekről van szó, ezért alapvetően nem gondolná az ember, hogy létező emberek valaha is belekötnek ebbe az egészbe, de most mégis ez történt.

Lucian egyik skinje, a Striker Lucian kifejezetten a focirajongóknak szól, aki pedig ismeri mind a sportot mind a karaktert, annak talán az is feltűnt, hogy ez az összeállítás eléggé hasonlít a jól ismert egykori profi játékosra, Edgar Davidsra. A sportoló ugyanígy gondolta, úgyhogy ennek okán pert indított a Riot Games ellen Hollandiában, amit most meg is nyert.

A Riot Games azzal védekezett, hogy szerintük nem elég nagy a hasonlóság és a rajongók nem fogják összetéveszteni őket, de a bíróság nem értett egyet ezzel az érveléssel. Hogy ez mekkora kártérítést jelent (a skin eltávolítása szinte biztos), azt még nem tudjuk, elvileg a teljes összeget, amit Hollandiában ezzel a skinnel kerestek oda kell adniuk a focistának.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)