Hirdetés

League of Legends - a Riot leszámol a rúnák és az IP elavult rendszerével

|

A League of Legends átalakításai után az új játékosoknak nem kell hosszasan farmolniuk, hogy új cuccokat kaphassanak, a veteránoknál pedig nem gyűlik össze egy csomó felesleges fizetőeszköz.

Hirdetés

A League of Legends rengeteg átalakuláson ment át 2009-es megjelenése óta, de néhány dolog állandó maradt. A még egészen más játékhoz kitalált rendszerek, mint a rúnák, vagy a bajnokok megvásárlására szolgáló Influence pontok viszont egyre nagyobb terhet jelentettek mind a közösségnek, mind a Riot csapatának, így több alapvető változást is bejelentettek a készítők.

Hirdetés

Az új játékosokat eddig visszafogta, hogy a különböző játékstílusokhoz több rúnalapot kellett összeállítaniuk, ettől a megkötéstől viszont megszabadul a League of Legends. A rúnák és a masteryk egy új, közös rendszerbe kerülnek majd át, ami egyben azt is jelenti, hogy többé nem kell rúnákat vásárolnunk. Persze a korábbi játékosok erőfeszítéseit nem szeretné semmissé tenni a csapat, így attól függően, mennyi rúnalapot vettek és hogy költöttek-e Riot pontokat, különböző jutalmakkal kompenzálják őket a készítők.

Az előszezon változtatásainak részeként búcsút mondhatunk továbbá az Influence pontok rendszerének, ennek a helyét a már most a játékban lévő Blue Essence veszi át egy előre meghatározott átváltási rendszernek megfelelően. Ez a veteránoknak, akiknek már megvan minden bajnok, azért jó, mert az új Blue Essence-ből mást is tudnak venni, nem csak a League of Legends játszható karaktereire költhetik el. A régi IP-rendszerhez képest az is változást jelent, hogy a meccsek végén nem fizetőeszközt - tehát novembertől Blue Essence-t - kapunk, hanem loot kapszulákat.

Ez szintén segít a Riotnak abban, hogy megfeleljenek az új és a régi játékosoknak is. A 30-as szint alatti játékosok ugyanis több champion shardot kapnak majd ezekből, tehát a korábbinál gyakrabban bővíthetik új karakterrel a gyűjteményüket, de hogy ne kerüljenek egyből a mélyvízbe, nagyobb eséllyel juthatnak majd könnyebben megtanulható hősökhöz. A régi harmincas maximum szintkorlát ezzel együtt eltűnik, aki pedig felette van, új bajnokok helyett emote-okat és más apróságokat is szerezhet.

Persze a kapszulából eső jutalmainkat bármikor átalakíthatjuk Blue Essence-é, így nem kell feltétlenül követnünk a Riot és a szerencse által számunkra kijelölt utat. A változások részleteiről és okairól egyébként a fenti videó mellett ebben a blogposztban olvashattok.

Ti egyetértetek a Riot nagytakarításával?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)