Hirdetés

Minél jobb vagy League of Legendsben, valószínűleg annál nagyobb az IQ-d

|

Tudósok találtak kapcsolatot a játékosok magas intelligenciahányadosa és a magas MMR között.

Hirdetés

A MOBA játékokban rengeteg információra van szükséged ahhoz, hogy sikeres játékos legyél. Egy-egy átlagos meccs alatt talán eszedbe sem jut, de a tapasztaltabbak bármikor megmondják, hogy a 100+ bajnok közül melyik milyen képességekkel fenyegetheti az életpontjaidat. Rengeteg tudás halmozódik fel a meccsek alatt.

Hirdetés

A PLOS ONE kutatói meséltek egy kicsit a munkájuk eredményeiről:

"Ha sakkról lenne szó, akkor senki sem lenne meglepődve. Egyes videojátékok már vannak olyan komplikáltak, és az emberek állandóan játsszák őket."

Alex Wade, a University of York pszichológiai kutatója beszélt a folyamatról. Wade és csapata 56 tapasztalt játékossal íratott IQ teszteket, majd a kapott eredményeket az MMR pontszámukhoz hasonlította. Az MMR a meccskeresési pontérték, ami győzelmeid és vereségeid után nő vagy csökken.

A második körben a csapat több ezer MOBA és FPS játékostól gyűjtött adatokat a tanulmányhoz. Kiderült, hogy a magas rangú MOBA játékosok tényleg nagy eséllyel rendelkeznek magas IQ-val is. Az FPS esetében már más volt a helyzet.

"Az FPS játékoknál a sebesség és a pontosság az elsődleges, míg a MOBA meccsekben az embereknek jó memóriára van szüksége, és arra, hogy képesek legyenek stratégiailag helyes döntéseket hozni, számtalan körülményt figyelembe véve."

Fontos megjegyezni, hogy ez a tanulmány nem jelenti azt, hogy a League of Legends okosabbá tesz. Szimplán arról van szó, hogy a magas IQ bizony komoly előnyt jelent a MOBA játékokban.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)