Hirdetés

League of Legends World Championship - megvágták a démon királyt

|

Tegnap lezajlott a League of Legends világbajnokság ötödik szezonjának döntője, amiben két koreai csapat küzdött meg a Summoner's Cup-ért.

Hirdetés

Emlékeztek még arra, amikor az idei League of Legends World Championship kezdetén minden elemző, edző, és kommentátor azt mondta (MonteCriston kívül), hogy ez lesz az az év, amikor a megdől a koreai dominancia? Én már nem.

Tegnap délután hatalmas tömeg gyűlt össze a berlini Mercedes-Benz Arénában, hogy megnézzék az SKT T1 és a KOO Tigers összecsapását. Faker és a haverok egy karcolás nélkül jutottak be a döntőbe, egy darab meccset nem veszítettek el, és fegyelmezett játékkal mutatták meg, hogy Korea még mindig erős nemzet a League színpadán.

A KOO Tigersnek már komolyabban meg kellett izzadnia. Ezek a srácok olyanok, mint a haverjaid a friendlistről: nevetnek, jól érzik magukat, néha fura dolgokat művelnek, de mindig nyernek.

Két egymástól nagyon eltérő stílus találkozott az arénában, és attól függetlenül, hogy elvileg egyenrangú játékosokról van szó, nem volt kérdés, hogy az SKT-T1 fogja hazavinni a kupát. Mindenki biztos volt a végeredményben, csak az volt a kérdés, hogy vajon a KOO megfuttatja-e a titánokat, vagy csak egy apró bukkanót jelentenek majd az SKT útján.

A megnyitó csúcspontja nem a fenti videó volt, ami egyáltalán nem az előadónak vagy a Riotnak a hibája. Faker bemutatott egy mutatvány a bevonuláskor, amit akkor sem tudtak volna felülmúlni, ha Taylor Swift tartott volna koncertet Luxnak öltözve.

A két csapat leült egymással szemben, az arénában mindenki elhallgatott, majd megkezdődött a pick/ban fázis, ami azzal zárult, hogy Faker Kassadint kapott. Itt már sokan elkönyvelték, hogy vége a meccsnek, és nem is tévedtek nagyot.

Sang-hyeok mindenhol ott volt: toplane, botlane, objektív harcok, és mindezt úgy, hogy Kuro Luluja be sem tudta tolni a középső ösvényt. Mindamellett, hogy Faker egyszerre gyilkolt mindenkit a térképen, még a saját lanejét is folyamatosan betolva tartotta. A KOO-nak alig volt jelenléte a meccsben: 42:35-t ütött az óra, 20-5-re állt a meccs az SKT javára, bedőlt a piros nexus, 1:0 lett az állás.

A második menet már nem volt ennyire egyértelmű. Az első 5 percben négy killt is adott az SKT a KOO Tigersnek érthetetlen módon. Még a level 1 harc alatt elvérzett 2 játékos, aztán a 3. percnél Marin és Bengi egyesével mentek a vágóhídra az alsó ösvényen. Az állás 4:1 volt a KOO javára a 4. percben, és csak 30 percnyi brutális küzdelemmel tudta visszahozni magát az SKT. A 37. percben végül Faker és a haverok a saját bázisukon mészárolták le ellenfeleiket, és hozták el a második meccset is.

Annak ellenére, hogy 2:0 volt az állás a KOO Tigers egy pillanatra sem tűnt szomorúnak. Valószínűleg feszültek voltak, de mégis csak azt láttuk az arcukon, hogy ők őszintén örülnek annak, hogy itt játszhatnak. Ennél többet nem kívánhat egy játékos, maximum azt hogy nekik szurkoljon az európai tömeg. Így is volt: a KOO kívánsága teljesült, és mindenki az ő nevüket ordította az arénában.

A harmadik menet izgalmasan kezdődött: a KOO Tigers úgy döntött, hogy elegük van a taktikázásból és a kiszámított játékból. Azt hozták, amit ők akartak, azokkal a bajnokokkal játszottak, amiket szeretnek. Még Hojin is kiválasztotta Lee Sin-t (emberünkről tudni kell, hogy korábbi neve Lee volt, ami sokat elárul). Az eredmény elképesztő volt: addig ütötték az SKT osztagát, amíg meg nem mutatták, hogy az istenek igenis véreznek. 2:1 lett az állás, és a tömeg őrjöngve várta a negyedik meccset.

Sajnos hiába volt a pillanatnyi öröm, az SKT nem akart tovább játszadozni. Már Faker Ryze választásánál eldőlt, hogy itt lesz vége a szezonnak. A széria legrövidebb, 34 perces meccse alatt Faker 9/0-n állt egy bajnokkal, ami elvileg a játék késői szakaszai alatt lesz veszélyes. A hangsúly az elvileg szón van: Ryze 2v1-ben eltakarította a gankre érkezett Rek'Sai-t a játék 9. percében. Ekkor egy Tear of the Goddess-en és egy cipőn kívül még semmilye sem volt. Ettől a pillanattól nem is volt csoda, hogy 13:1-re elverte a KOO Tigerst, és ezzel eSport történelmet írtak.

A League of Legends történelmében még egyszer sem volt, hogy egy csapat kétszer nyerte volna meg a világbajnokságot, olyan meg főleg nem, hogy összesen egy vereséggel menjenek végig a versenyen. Az SKT T1 megérdemelten emelte a magasba a trófeát. Mondjuk lehet, hogy az az egy vereség is csak azért volt, hogy meglegyen a tradíció: eddig minden évben 3:1 volt a döntő eredménye.

Akárhogy is, az idei Worlds rengeteg nagy pillanatot hozott. Tanúi lehettünk egy legenda utolsó meccsének, láthattuk a kínai titánok bukását, az európai remények összeomlását, és az amerikai csapatok tehetetlenségét.

Decemberben találkozunk hőseinkkel legközelebb az All-Star alatt, addig pedig hajtsatok cimborák: közel már a szezon vége. Ha viszont nem volt elég, akkor a novemberi budapesti PlayIT-re is érdemes kinéznetek, már csak LoL miatt is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)