Hirdetés

Leáll a S.T.A.L.K.E.R-ihlette online FPS, a Survarium

|

Hét éve, nagyjából stabil, mégis meglehetősen szűk játékosbázissal üzemelt a Survarium.

Hirdetés

Azt, hogy mennyire kiválóak voltak a S.T.A.L.K.E.R. játékok, az is remekül mutatja, hogy mekkora érdeklődés övez minden olyan újdonságot, ami akár csak nyomokban is felidézi a GSC Game World alkotásait.

A Survarium még 2015 áprilisában startolt el, és az akkori fórumos aktivitás, hírek iránti érdeklődés alapján látszólag többeket érdekelt, mint ahányan aztán ténylegesen ki is próbálták: a SteamCharts mérései szerint az egyszerre játszók száma kezdetben a 4000-et is meghaladta, aztán júniusban már 1000 környékére zuhant, és voltak ugyan jobb időszakok, de 2017 novembere óta nem ment e fölé. Egyébként máig nem tekinthető késznek, a legfrissebb a 0.69d-s változat, és a steames adatlapon is látszik, hogy korai hozzáféréssel játszhatnak a játékosok.

Hirdetés

Ennek láttán nem meglepő, hogy a Vostok Games úgy döntött, május 31-én, kijevi idő szerint 23:59-kor (tehát magyar idő szerint este 22:59-kor) lelövi a szervereket, eltávolítja a játékot a Steamről, és a jövőre koncentrál.

A csapat közleményében háláját fejezte ki a játékosoknak, kitartásuknak, és elmondta, most új fejezet kezdődik, a fejlesztők már abszolút az előttük álló feladatokra koncentrálnak. Márciusban még arról beszéltek, szünetet tartanak az orosz-ukrán háború miatt, de a Survarium leállítását már azelőtt felvetették, hogy a harcok elkezdődtek volna.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)