Hirdetés

Leállították a Killzone: Mercenary szervereit

|

A Sony mindenféle figyelmeztetés nélkül állította le a PlayStation Vita egyik legnépszerűbb játékának multiplayer szervereit.

Hirdetés

A Sony az elmúlt években már sokat tett azért, hogy szép lassan leépítse a PlayStation Vita körüli infrastruktúrát, most pedig egy újabb szöveg sikerült beverni a szebb napokat is látott konzol koporsójába, ugyanis a cég leállította a platform egyik legsikeresebb játékának online szervereit.

Hirdetés

Aktív játékok esetében az üzemeltetők jellemzően akár hetekkel előre jelzik, ha arra készülnek, hogy leállítsák egy régebbi játék szervereit, viszont úgy tűnik, hogy a Killzone: Mercenary nem volt elég népszerű ahhoz, hogy a Sony ezt megtegye, ugyanis a szolgáltatás mindenféle figyelmeztetés nélkül állt le. Felmerülhet persze a gyanú, hogy csak karbantartásról van szó, de a Comicbook.com szerkesztősége a Sony ügyfélszolgálatán keresztül megerősítette, hogy a cég véglegesen lelőtte a játék szervereit.

Népszerűség ide vagy oda, azért nem túl fair egy aktív játékosbázissal rendelkező játékot szó nélkül leállítani, de ugyanakkor ez a lépés jól tükrözi azt is, hogy a Sony mennyire szeretné már elengedni a PlayStation Vitát. Ettől függetlenül egyébként a konzol rajongóinak nem kell bánkódnia, hiszen a PS Vita a mai napig nagyon aktív modder és homebrew közösséggel rendelkezik, így aki fordít erre egy kis időt, az még sokat ki tud hozni ebből a remek kis gépből.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)