Hirdetés

Leállt a S.T.A.L.K.E.R. 2 értékesítése Xboxon, az előrendelők visszakapják a pénzüket

|

A GSC Game World közleményben igyekszik megnyugtatni az esetleges újabb csúszás, vagy még nagyobb gondok miatt aggódó játékosokat.

Hirdetés

Egy ideális világban a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl három hónap múlva megjelenne. Egy ideális világban Oroszország nem rohanta volna le Ukrajnát. Ám a mi világunk minden, csak nem ideális, ezért aztán a szomszédunkban bő fél éve háború dúl, amely komoly károkat okozott mind emberéletben, mind infrastruktúrában, így ezekhez mérten a játék elhalasztása legfeljebb jelentéktelen kellemetlenségként kategorizálható.

Mindazonáltal érthető bizalmukat megelőlegező játékosok bosszúsága, hiszen nem tudják, hogy mikor készülhet el az új S.T.A.L.K.E.R., és abban sem lehetnek azért száz százalékig biztosak, hogy valóban módjában áll majd a GSC Game Worldnek befejezni a projektet, méghozzá olyan minőségben, amit az eddig látott előzetesek sugalltak. Most viszont úgy tűnik, legalább a pénzük miatt nem kell aggódniuk.

Hirdetés

A lengyel XGP jelentése szerint az Xbox piacterén a Microsoft berekesztette a S.T.A.L.K.E.R. 2 előrendelését (mi is ellenőriztük, valóban így van), sőt mi több, megkezdődött az előrendelők pénzének visszafizetése, amiről a bejelentkezést követően értesítést kapnak az érintettek. Ez egyébként sztenderd eljárás olyan játékok esetében, amelyek nem rendelkeznek jól körülhatárolt megjelenési dátummal.

A PC Gamer kapcsolatba lépett a fejlesztőkkel, akik a következő közleményt juttatták el hozzájuk:

"2023-ra kellett halasztanunk a játékunkat, egyelőre konkrét megjelenési dátum nélkül. A bejelentést az Microsoft E3-as ráadásán ejtettük meg egy fejlesztői napló és az intró bemutatásával párhuzamosan. A Microsoft vissza szokta téríteni megjelenési dátummal nem rendelkező játékok előrendelőinek a pénzét. Amikor majd később bejelentjük a megjelenés időpontját, akkor ismét élni fog az előrendelés lehetősége Xboxon. A PC-s (Steam, EGS, GOG) előrendeléseket nem érinti a jelenlegi helyzet."

A S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl tehát a GSC Game World tervei szerint 2023 folyamán jelenik meg, változatlanul a PC és az Xbox Series X|S konzolok alkotják a támogatott platformok körét, és a játékhoz a premier napjától kezdve hozzáférnek majd a Game Pass-előfizetők.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)