Hirdetés

Lecsapott a NAV a Steamre?

|

A napi WTF rovatunkban most arról lesz szó, hogy vajon mi fáj a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak a Steammel kapcsolatban.

Hirdetés

Amikor megnyitod a Steamet, a klienssel együtt felugrik egy ablak is, amiben a Valve az arcodba tolja a bolt újdonságait. Tegnap az akciós játékok helyett többeket a NAV üzenete fogadott.

A tájékoztatás szerint egy szerencsejáték szervezéséről szóló törvény miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a kívánt oldalt letiltotta. Ez azért is furcsa, mert a Steamen ugyan vannak különféle pókerjátékok, de egyik sem foglalkozik valódi pénzzel. Továbbá különböző játékokból is lehet olyan tárgyakat szerezni, amiket aztán a Marketplace-en eladhatunk, de az ezekért kapott pénzt nyilván nem tudjuk kivenni a Steam Walletből. Közben egyébként a Szerencsejáték Felügyelet oldalán a Steam már nem szerepel a letiltott oldalak listáján.

Azok körében, akik belefutottak ebbe az üzenetbe, sokan ugyanahhoz a vidéki internetszolgáltatóhoz tartoznak. Az Index őket is felkereste, de nem ígértek azonnali választ, viszont annyit elmondtak, hogy a "szolgáltatók nem önhatalmúlag tiltják le a sportfogadási és szerencsejátékkal foglalkozó oldalakat, hanem a NAV-tól kapott lista alapján". 

Az Index és mi is kapcsolatba léptünk a NAV-val, de egyelőre nem kaptunk választ a kérdéseinkre. Később a hölgy visszahívott és adott egy telefonszámot a Szerencsejáték Felügyelet illetékeseihez, de a telefont senki sem vette fel. A cikket azonnal frissítjük, ahogy megtudunk valamit az üggyel kapcsolatban.

Nagyon kíváncsiak vagyunk a sztori folytatására. Mit gondoltok, hamarosan adóköteles lesz a rossz KDR, vagy fizetnünk kell minden ellopott frag után?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)