Hirdetés

Leépítések a Dead Space fejlesztőinél

|

Az EA úgy látszik nem elégedett a Visceral Games teljesítményével, az elbocsátásoknak lehet, hogy az Army of Two folytatása látja kárát.

Hirdetés

Miután a Dead Space 3 eladásai gyengébben teljesítettek a vártnál (hiába a biztató előrendelési adatok, és alapvetően pozitív sajtóvisszhang), az EA kiadó megerősítette, hogy a Dead Space sorozat készítői, a Visceral Games körében leépítések történtek (mind a Los Angeles-i, mind a montreali stúdióban). Ez Frank Gibeau elnök közleménye szerint a „konzol-generációváltás” folyamatának része. Az átmenet egy „komplex és kihívásokkal teli esemény”, és az alkalmazottak elbocsátása csak egy része ennek az eseménynek.

 

„Több ezer jelenlegi dolgozónkat képeztük, illetve helyeztük át, hogy új platformokon és kezdeményezéseken dolgozzon. De olykor nem tudjuk megoldani egy csapat áthelyezését, ezért a nehéz döntések következményeit támogatásunkkal enyhítjük. Ezen a héten elengedtünk pár embert Los Angelesben, Montrealban, és néhány kisebb helyszínen is. Ezek az alkalmazottak jó emberek, akik számára könnyebbé tesszük az új álláshoz vezető utat.” – áll a hosszú nyilatkozatban.

 

 

A Visceral montreali szárnyának leépítése miatt azonban előfordulhat, hogy a készülőfélben lévő Army of Two: The Devil’s Cartel fejlesztése teljes egészében leáll, ami egy igencsak szerencsétlen fordulat lenne. Több forrásból érkeztek már ezzel kapcsolatban megerősítések, de az EA hivatalos közleményében következetesen tagadja a híreszteléseket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)