Hirdetés

Lefelé ível az egész játékfejlesztés?

|

Amíg Mark Rein az Epictől folyton folyvást az epizódikus játékokat bírálja, a GameDaily szerint nem csak itt van a baj, hanem az egész videójáték-iparban. 2006 egyértelműen a változás éve, hiszen idén kerülnek piacra a nagy konzolok, idéntől nevezhető nevén a konzolok forradalma és a következőgenerációs játékok egyre előrébb törése. A játékok és az online szórakoztatóipar lassan már médiává válik, elég csak arra a tényre gondolnunk, hogy egy évvel ezelőtt sokkal kevesebb lehetősége volt az embereknek az online szórakozás terén. Tavaly csupán 10.000.000 tagja volt a MySpacenek, idén ez már 100.000.000-ra rúg. Fogalommá vált a World of Warcraft, az X360 és a Lost is. Egyértelműen növekednek a költségek: a következőgenerációs játékok fejlesztése hihetetlen mennyiségű pénzt követel, és a játékiparban csak úgy érhetnek el a cégek profitot, ha a megalkotott programjukat óriási példányszámban tudják eladni. Így áll majd a helyzet a PlayStation 3-mal és a Blu-ray rendszerekkel is. Újfent hibát látnak abban, hogy hiányzik a kreativitás. Egy csapat előrukkol valami újjal, jóval, ám a kiadó számára mindaz komoly kockázatot jelent az óriási költségek miatt. Hatalmas tét forog kockán minden egyes címnél, ezért a kreatív dolgokat háttérbe szorítva inkább a kisebb kockázatra törekednek. Mindemellett úgy tűnik, a játékok újabb űrt hódítanak, és üzletágból iparrá nőnek. Egyre előnyösebb a digitális terjesztés és egyre több hölgyet érdekelnek a videójátékok. Komoly nyertese lehet a piacnak a Microsoft az Xbox Live Arcade-dal és a Nintendo a Wii-vel, annak egyszerűsége miatt.

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)