Hirdetés

A Left 4 Dead és Portal fejlesztői egy új coop lövöldén dolgoznak

|

A srácok célja egy kifejezetten játékosok szokásaira épülő matchmaking rendszer felépítése.

Hirdetés

Chet Faliszek, a Stray Bombay stúdió társalapítója (és nem mellesleg a Left 4 Dead és Portal játékok korábbi írója) bejelentette, hogy csapatának új alkotása egy "FPS játékélményre épülő online coop lövölde" lesz. A cucc érdekessége (ha már stílusában nem nyújt egyedit) egy meglehetősen különleges meccskereső rendszert lesz, legalábbis az ígéretek szerint.

Hirdetés

Faliszek a Reboot Develop konferencián beszélt a projektről. A megoldást ők "közösségi meccskeresőként" emlegetik, és a rendszer célja, hogy alkalmazkodjon a játékosok stílusához. Például ha egy csapat nagyon jól nyomja, akkor a nehézség is felpörög majd.

"Ezek a srácok már négy kört nyomtak le együtt, és mindet megnyerték, szóval adjunk nekik egy menetet, ami megfingatja őket."

A meccskereső nem képességek, inkább játékos szokások alapján működik majd. Faliszek egy kicsit kicikizte azokat a játékokat, ahol a rendszer feldobja, hogy egy meccs után vegyük fel a társainkat a barátlistánkra. Szerinte ez olyan, mintha az első randi után megkérnénk a csaj kezét.

"Ha azonban látod menetről menetre, hogy mi történik, akkor megoldhatod azt, hogy azok, akik korábban már hatékonyan és jól játszottak együtt, és új meccset keresnek, akkor betedd egy szobába őket, és add meg a lehetőséget arra, hogy ismét együtt nyomuljanak. Számunkra ez inkább a játékosokról szól, és nem a képességeikről."

Ezen felül nem sokat tudtunk meg a Stray Bombay játékáról. Faliszek megerősítette, hogy az Unreal Engine-t használják és hogy 20-30 perces coop kalandokra számíthatunk, előre elkészített karakterekkel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)