Hirdetés

Legalább öt Dungeons & Dragons játékot kaszáltak el a napokban

|

A Wizards of the Coast kicsit visszább vesz a játékipart érintő terveiből.

Hirdetés

Jelenleg nem készülhet olyan D&D tartalom, amire a Wizards of the Coast nem adja az áldását, de szerencsére a rajongóknak nem kell beérniük az asztali szerepjáték új változatával, hiszen több területen is bővül a franchise: a mozikban a Dungeons & Dragons: Betyárbecsület mérkőzik meg a nézőkért, a játékipart pedig többek között a felemásan sikerült Dark Alliance próbálta meghódítani. 

Az is kiderült pár hete, hogy a WotC alá tartozó Tuque Games egy új, AAA-kategóriás Dungeons & Dragons élményen dolgozik, amely az új projektre készülve átnevezte magát Invoke Studiosra és a munkatársak számát is megnövelték, hogy elkészülhessen a vadonatúj játék. 

Hirdetés

A Bloomberg jelentése szerint azonban nem gondtalan a vállalat döntéshozóinak élete, mivel állítólag legalább öt, még be nem jelentett videojátékot töröltek. A Wizards of the Coast az utóbbi években jelentős összegeket fektetett be a játékiparba, ez a lépés pedig azt jelentheti, hogy a cég mérsékli az ambícióit. Mindenki nyugodjon meg, a Baldur's Gate 3-at nem érinti a dolog, azt már bejelentették, sőt egy jó ideje korai hozzáféréssel megvásárolható, a teljes  változat idén augusztusban fog megjelenni. 

A Wizards of the Coast közleményében hangsúlyozta, hogy továbbra is elkötelezett a videojátékok iránt, de a változtatásokat azért hajtotta végre, hogy a "meglévő márkáik fejlesztéséhez stratégiailag igazodó játékokra" és azokra a projektekre összpontosítson, amelyek "ígéretesnek mutatkoznak közönségük bővítésére vagy új módon történő bevonására".

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Bloomberg szerint a Wizards of the Coastnál kevesebb mint 15 ember veszíti el az állását, de lehetőséget kapnak arra, hogy a vállalaton belül új állásokra pályázzanak. Ami pedig a törölt játékokat illeti, a lap úgy tudja, hogy két független stúdió, az Otherside Entertainment (Underworld: Ascendant) és a Hidden Path Entertanment (Defense Grid) is érintett. Előbbi a D&D által inspirált Argos: Riders on the Storm című alkotáson dolgozott, amibe a legendás Warren Spector is beszállt, utóbbi pedig egy nyitott világú, TPS-szerepjátékkal bővítette volna a WotC franchise-át.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)