Hirdetés

LEGO Marvel's Avengers, Rise of the Tomb Raider PC - 2016. januári játékmegjelenések

|

Aki azt gondolta, januárban bőven lesz ideje pótolni a tavalyi lemaradásait, gondolja újra: 2016 olyan keményen indít, amilyen kemény lesz mindvégig.

Hirdetés

Szerencsére az év első hónapjában azért még nem kell The Witcher 3 és Fallout 4-szintű, rettentően időrabló játékokra számítani, de lesz egy s más, amit nem érdemes kihagyni. A hónap legnagyobb multiplatform megjelenése egyértelműen a LEGO Marvel's Avengers, de legalább annyira fontos a PC-re várhatóan valamikor ugyancsak a hónap végén megjelenő Rise of the Tomb Raider is. Eközben a This War of Mine és a The Banner Saga konzolokra látogat, a Dragon's Dogma: Dark Arisen jópár év után PC-re költözik, a Life is Strange Limited Edition megvásárlásával pedig egy nagyon csinos csomagban szerezhetjük meg a teljes játékot. Közben készülhetünk a februárra is, az még keményebb lesz.

Hardware: Rivals - január 5. - PlayStation 4

Ha még nem hallottatok a Hardware: Rivalsről, nyugi, nem vagytok egyedül. A PlayStation Plus előfizetők már játszhattak a játék bétájával, januárban pedig ingyen kapják meg a teljes változatot, és ha sikeres lesz, azt valószínűleg nagyrészt ennek köszönheti majd. A játékban egyébként különböző járművekkel kell lövöldöznünk egymásra. Meglátjuk, mennyire élvezetes ez a gyakorlatban.

Amplitude - január 5. - PlayStation 4

A Harmonix a Kickstarter közösségéhez fordult, hogy újraélessze 2003-as játékát, az Amplitude-ot, és mivel sikerült meghaladni a kitűzött célt, most jön a remake. Aki játszott az eredetivel, azt nem éri majd nagy meglepetés: egy űrhajóval kell sávokon haladni, és a zene ritmusára váltogatni a sávok között.

Tharsis - január 12. - PlayStation 4

A Tharsis egy összetett játék. Alapvetően egy körökre osztott stratégia, ami az emberiség első Mars-expedíciójáról szól, de azt, hogy mire hány pontot tudunk szánni, kockadobások döntik el. Meghibásodhat a hajó, de olyan is előfordulhat, hogy a többiek túlélése érdekében fel kell áldoznunk a legénység egy tagját. Érdekes és izgalmas, mindenképp megéri ránézni.

Assassin's Creed Chronicles: India - január 12. - PC, PlayStation 4, Xbox One

A Ubisoftnak az év végén eszébe jutott, hogy ugyan az Assassin's Creed Chronicles: Chinát kiadta, a spin-off sorozat másik két részével, a Russiával és az Indiával még adós. Most, egy hónapon belül mindkét elmaradását pótolja: februárban Nikolai Orelov felett vesszük át az irányítást az 1918-ban, Oroszországban játszódó platformerben, előtte viszont 1841-be, Indiába megyünk, ahol a Kelet-indiai társaság és a Sikh birodalom küzdelmébe csöppenünk.

The Banner Saga - január 12. - PlayStation 4, Xbox One

Lassan két éve, hogy megjelent a The Banner Saga, és már készül a folytatás is, ami ráadásul két hónapon belül megérkezhet. Addig viszont a konzolosok is felzárkózhatnak a vikinges szerepjátékkal, melyben egy az egész civilizációt veszélyeztető fenyegetéssel kell felvennünk a harcot. Minden döntésünk hatással van a sztorira, jól meg kell válogatnunk, kit fogadunk társunkká, és kivel szemben lépünk fel ellenségesen.

Gone Home - január 12. - PlayStation 4, Xbox One

Úgy volt, hogy nem jön konzolokra, de végül mégis sikerült elhárítani a problémákat, így a Gone Home-ot hamarosan a PS4-esek és az Xbox One-osok is végigjátszhatják. A felfedezős kalandjátékot sokan méltatták, aki szereti a stílust és még nem próbálta, annak mi is szívből ajánljuk.

That Dragon, Cancer - január 12. - PC, Mac

Egy kicsit mindig meghatódunk, amikor a That Dragon, Cancer szóba kerül. A játékot Ryan és Amy Green készítik (néhány egyéb művész és fejlesztő bevonásával), és az a céljuk vele, hogy bemutassák, milyen volt az az öt éves időszak, amit fiukkal tölthettek. Joelt 12 hónapos korában diagnosztizálták rákkal, és 2014 márciusában hunyt el. Nem lesz könnyed élmény, de kétségtelenül különleges.

Dragon's Dogma: Dark Arisen - január 15. - PC [Előrendelés]

Az eredeti Dragon's Dogma 2012-ben, míg a kibővített változat, a Dark Arisen 2013-ban jelent meg. A Capcomnak viszont valamiért kellett még majdnem három év, hogy PC-re is elhozza a játékot, amiben úgy harcolhatunk különböző mítikus szörnyekkel, hogy felmászunk rájuk. Emiatt önmagában is megéri kipróbálni, de összességében sem rossz. A PC-sek feljavított grafikát kapnak, valamint az összes megjelent DLC-t és 9 új achievementet.

This War of Mine: The Little Ones - január 19. - PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

A This War of Mine a 2014-es év egyik legkülönlegesebb játéka volt. A háborút ezelőtt mindig a hősök szemén keresztül láttuk, az 11 bit studios viszont azt mutatta be, mit élnek át az ártatlan civilek, és ránk bízta a feladatot, hogy megpróbáljuk csoportunkat minél tovább életben tartani. A The Little Ones a játék konzolos változata, és egyebek mellett annyival több, hogy gyerekekről is kell gondoskodnunk. Nem csak arról, hogy ne haljanak éhen, hanem arról is, hogy a háború borzalmai közepette gyerekek tudjanak maradni.

Darkest Dungeon - január 19. - PC, Mac, Linux

Valószínűleg hallottatok már a Darkest Dungeonről, ami jelenleg még az Early Accessben tanyázik, de a hónap közepétől a teljes változatot is megvásárolhatjuk. A körökre osztott szerepjátékban egy csapat hőssel kalandozhatunk különböző, rejtélyes zónákon át, akiknek nem csak szörnyekkel, de a stresszel, a fertőzésekkel, és a sötétséggel is meg kell küzdenie.

Blade & Soul - január 19. - PC

Ha már régóta egy nyugatra költöztetett, harcművészetekkel megtoldott koreai MMO-ra vágytok, a Blade & Soul lehet a ti játékotok. Egyébként valószínűleg nem nektek való. Nézzétek meg az alábbi fejlesztői videót, ami a Blade Dancer kaszt bemutatásával enged betekintést a játékmenetbe.

The Deadly Tower of Monsters - január 19. - PC, PlayStation 4

Érdekes projekt a The Deadly Tower of Monsters. A B-kategóriás sci-fiket idéző játék épp arról szól, hogy egy filmrendező a '70-es években kis költségvetésből milyen szuper filmet hozott össze. Van benne minden, amiért a B-kategóriás filmeket szeretjük: lézerfegyverek, kristálykardok, csápos emberek, robotmajmok, satöbbi. Alapvetően egyébként egy izometrikus nézetű akciójáték, de valószínűleg a humor adja majd el.

Homeworld: Deserts of Kharak - január 20. - PC

Nem könnyű követni, hogy áll most a Homeworld sorozat, úgyhogy egyelőre beszéljünk arról, ami biztos. Január közepén érkezik a Homeworld: Deserts of Kharak, ami az eredeti Homeworld játékok előzményeként szolgál, és a kharaki sivatagban kell flottánkat terelgetni. Alapjaiban egy klasszikus, valós idejű stratégiai játék, úgyhogy aki pont ilyenre vágyik, vagy csak szereti a Homeworld szériát, annak szinte kötelező.

Life is Strange Limited Edition - január 22. - PC, PlayStation 4, Xbox One

A Life is Strange első évada lezárult, és bizonytalan, lesz-e második. Amíg ez eldől, itt az ideje, hogy mind az öt epizódot egy csomagban szerezzük meg, és a digitális kiadás helyett érdemes inkább a limitált dobozosra hajtani. A Life is Strange Limited Edition ugyanis a játék mellett tartalmaz egy naplót mintázó művészeti könyvet, egy betétdalokat tartalmazó lemezt, és fejlesztői kommentárt is. De már maga a csomagolás is lenyűgöző.

Resident Evil Zero HD - január 22. - PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One 

A Capcom folyamatosan szállítja az első Resident Evil játékok felturbózott változatait, az első rész után most a Zero következik. Mind a látványon, mind a hangokon dolgoztak, és hozzárakták a Wesker módot is, amit a játék teljesítése után játszhatunk, és a főellenséget, az emberfeletti képességekkel rendelkező Albert Weskert irányíthatjuk benne. Nosztalgia okán, vagy azért, mert annak idején kimaradt, érdemes lehet beszerezni. Ezzel egy napon jön egyébként az első részt és a Zero HD-t is tartalmazó, dobozos Origins Collection is, PS4-re és Xbox One-ra.

LEGO Marvel's Avengers - január 26. - PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Wii U [Előrendelés]

Az év első, de várhatóan nem utolsó LEGO játéka hat Marvel filmet dolgoz fel: a LEGO Marvel's Avengersben két Bosszúállók mozi mellett az Amerika kapitány eddigi két részét, a Thor 2-t, valamint a Vasember 3-at is újrajátszhatjuk legósítva. Bejárhatjuk emellett New Yorkot, megmenthetjük Stan Lee-t, és több mint 200 karakter szerepében játszhatunk, akik nem csak a filmekből kerülnek ki, hanem a képregényekből is válogattak néhányat. Jó lesz, talán a legjobb.

The Witness - január 26. - PC, PlayStation 4

A Braid atyja, Jonathan Blow nem siette el a The Witness elkészítését (2008-ban látott neki), de egy ilyen összetett játéknak kell is az idő. Egy hatalmas szigeten összesen 650 fejtörő vár arra, hogy megfejtsük, és semmilyen segítséget nem kapunk. Nem kell mindet megoldani ahhoz, hogy elérjük a végső célt, de lesz mivel eltölteni az időt. Egyébként meg szép.

Bombshell - január 29. - PC, PlayStation 4, Xbox One

A Bombshell Duke Nukem játékként kezdte, aztán mivel a Gearbox nem túl finoman szólt a 3D Realmsnak, hogy a jogok már nem náluk vannak, át kellett dolgozni a külsőt. Az izometrikus játékban egy lánnyal, Bombshellel mutathatjuk meg válogatott szörnyeknek, hogy nem érdemes velünk kikezdeni. 

Sébastien Loeb Rally Evo - január 29. - PC, PlayStation 4, Xbox One

A DiRT Rally most megmutatta, milyen egy jó ralijáték, ehhez kell felérnie minden kihívónak. A Sébastien Loeb Rally Evo lesz a következő, amit a MotoGP és korábbi WRC játékokról ismert Milestone készít. Több mint 50 autót vezethetünk több mint 10 játékmódban, nagyrészt olyanokat, amilyenekben maga Loeb is ült. Reméljük, a Milestone ezúttal tényleg megerőlteti magát.

Rise of the Tomb Raider - január - PC

Pontos dátum ugyan még nincs, de biztos, hogy januárban jön PC-re a Rise of the Tomb Raider, a 2013-as reboot Xbox-exkluzívként megjelent és nagy sikert aratott folytatása. Most még azt sem tudjuk, milyen extrákat kapnak a PC-s játékosok, de ha mást nem is, a grafikát valószínűleg még feljebb húzzák.

2016. februári játékmegjelenések

Gravity Rush Remastered - február 2. - PlayStation 4

American Truck Simulator - február 3. - PC [Előrendelés]

XCOM 2 - február 5. - PC, Mac, Linux [Előrendelés]

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 - február 5. - PC, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

Firewatch - február 9. - PC, Mac, Linux, PlayStation 4

Alekhine's Gun - február 9. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Dying Light: The Following - február 9. - PC, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

Assassin's Creed Chronicles: India - február 9. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Unravel - február 9. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Arslan: The Warriors of Legend - február 12. - PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One

Mighty No. 9 - február 12. - PC, Mac, Linux, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Wii U [Előrendelés]

Street Fighter V - február 16. - PC, PlayStation 4 [Előrendelés]

Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2 - február 23. - PC, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

Far Cry Primal - február 23. - PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

The Town of Light - február 26. - PC

The Walking Dead: Michonne - február - PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One

Rocket League - február - Xbox One

MXGP 2: The Official Motocross Videogame - február - PC, PlayStation 4, Xbox One

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)